Πολιτισμός

Ενθουσίασε το κοινό της Γευγελής η χορωδία του Π.Σ. Πολυπέτρου

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου προσκεκλημένη της δημαρχίας Γευγελής των Σκοπίων συμμετείχε την Τρίτη 23.5.17 σε χορωδιακή συνάντηση εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Αναλήψεως του Κυρίου.

Η χορωδία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αποσπώντας τα θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα ενός ενθουσιώδους κοινού.

Ο μαέστρος Αντώνης Παπαδόπουλος επέλεξε γνωστά στους γείτονες τραγούδια κορυφαίων ελλήνων συνθετών όπως, το «Τώρα που πας στην ξενιτιά» του Μάνου Χατζιδάκι, το «Φεγγάρι μάγια μου΄κανες» και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» του Μίκη Θεοδωράκη, τα παραδοσιακά τραγούδια «Μήλο μου κόκκινο» και «Θαλασσάκι» και τέλος το τσιγγάνικο « Εντερλέζι» δημοφιλές παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι της μειονότητας των τσιγγάνων στα Βαλκάνια με μουσική του γνωστού Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο της πόλεως, συμμετέσχαν και άλλες πέντε χορωδίες από τη γειτονική χώρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμος Γευγελής δεξιώθηκε τις χορωδίες σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης παρέχοντας την δυνατότητα στους χορωδούς και μουσικούς να γνωριστούν καλύτερα.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΥ
Πριν την εκδήλωση τα μέλη της χορωδίας επισκέφτηκαν την μεταβυζαντινή εκκλησία που είναι η αρχαιότερη στην πόλη και αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ιστορικό του ναού από τον εφημέριο του ναού.

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την πόλη της Γευγελή. Η πρώτη επίσκεψη ήταν το 2005 πάλι για χορωδιακή συνάντηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]