Πολιτισμός

Παντού «κερδίζει πόντους» η χορωδία των «Παιόνων»

Την λαμπρή πορεία της στην ιστορία του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Γουμένισσας και όλου του νομού συνεχίζει η μικτή χορωδία των «Παιόνων».

Το… «συνομήλικο» του «Μαχητή» εξαίρετο χορωδιακό συγκρότημα της Γουμένισσας (έτος ιδρύσεως 1975) «κερδίζει» παντού «πόντους» φήμης καταξιώσεως και αναγνωρίσεως.

Τις πλέον πρόσφατες «δάφνες» του τις έδρεψε σε εκδηλώσεις στην Αριδαία και στην Νέα Μηχανιώνα.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Το Σάββατο 17-10-18 η χορωδία μας ταξίδεψε στην όμορφη Αριδαία, για να δώσει συναυλία εν όψει της χορωδιακής συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο Αριδαίας, αφιερωμένη στην επέτειο του Έπους του 1940. Μαζί με τις χορωδίες από την Τριανδρία Θεσσαλονίκης, των Μακεδόνων Θεσσαλονίκης, του δήμου Θερμαϊκού και του οικοδεσπότη συλλόγου φίλων μουσικής «Αρίωνος» τίμησαν το ηρωικό ΟΧΙ, με ρεπερτόριο που εξυμνούσε τους αγώνες των Ελλήνων στο μέτωπο. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους χορωδούς και γνωριμίες με νέους φίλους που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ακολούθως η χορωδία των «Παιόνων» έλαβε μέρος το Σάββατο 10-11-18 στην έβδομη χορωδιακή συνάντηση Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, στον χώρο του 1ου γυμνασίου. Οι συναντήσεις αυτές σκοπό έχουν πρώτα και κυρίως την παρουσίαση και προβολή της χορωδιακής μουσικής ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Παράλληλα επιδιώκεται η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ χορωδιών, των φορέων και των πόλεων που εκπροσωπούνται. Έτσι ο νομός Κιλκίς και ο δήμος Παιονίας εκπροσωπήθηκαν από την μικτή χορωδία των «Παιόνων», που απέσπασε κολακευτικά σχόλια. Έλαβαν μέρος οι χορωδίες του Π.Σ. Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», της δημοτικής κοινότητας Αθύτου Χαλκιδικής, της δημοτικής κοινότητας Φερρών Έβρου, η παραδοσιακή χορωδία Νεαπόλεως Βοΐου Κοζάνης και η «οικοδέσποινα» χορωδία δήμου Θερμαϊκού. Ακολούθησε πλούσια δεξίωση σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην θαυματουργό και ιστορική εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης «η οποία πρεσβεύει υπέρ υμών»».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]