Πολιτισμός

Η χορωδία Αξιούπολης «Αξιον Εστί» στο διεθνές φεστιβάλ Καρπενησίου

Στην διεθνή χορωδιακή συνάντηση του Καρπενησίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί γιά 18η χρονιά την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21.6.14 θα συμμετάσχει η χορωδία του μουσικού πολιτιστικού συλλόγου «Αξιον Εστί» της Αξιούπολης.
Σε ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου αναφέρονται γιά το εν λόγω φεστιβάλ τα εξής:
«….Είναι ένα διεθνές φεστιβάλ με παγκόσμια απήχηση. Είναι ένας θεσμός σημαντικός στο χώρο της χορωδιακής τέχνης της κλασικής, έντεχνης, φολκλορικής παραδοσιακής μουσικής με ακούσματα από όλες τις χώρες και ηπείρους.
Κατά την διάρκειά του το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης για περισσότερους από 500 ανθρώπους της χορωδιακής Τέχνης. Το φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το 1988 από το μουσικό πολιτιστικό σύλλογο «Χορωδία Καρπενησίου Βιβάλντι» και σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου. Είναι μια διοργάνωση που σε τοπικό επίπεδο, εκτός από την αισθητική διανοητική απόλαυση και καλλιέργεια, προσφέρει και τουριστικά και οικονομικά οφέλη στο Καρπενήσι…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]