Κοινωνία

Χωρίς την έξοδο Επιταφίου και λιτανεία ο εορτασμός της Παναγίας Γουμενίσσης

Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου γνωστοποιεί ευρύτερα στους κατοίκους της Παιονίας και στους προσκυνητές της μεγαλόχαρης Παναγίας Γουμένισσας το επαχθές, πλην απαραίτητο μέτρο, συμβατό με τις εγκυκλίους ενημερώσεις της Ιεράς Συνόδου για τις αρμόδιες Κυβερνητικές αποφάσεις.

Φέτος, για τα γνωστά προληπτικά μέτρα, δεν θα τελεσθεί η έξοδος του Επιταφίου της Παναγίας στον αύλειο χώρο της Μονής για τα Εγκώμια ούτε θα λιτανευθεί ανά τις οδούς της πόλεως.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεσθεί αφ᾽ εσπέρας, με ώρα ενάρξεως τις 6 μμ.

Καθημερινά και για όλο το τριήμερο (15, 16 και 17 Αυγούστου) θα τελείται στις 6 μμ ο πανηγυρικός Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και το πρωί ο Όρθρος με τη θεία Λειτουργία.

Με τον αυτό τρόπο θα πανηγυριστεί και η 17η Αυγούστου, δίχως λιτανεία της θαυματουργού ιεράς εικόνος.

Παρακαλούμε όσους προσέρχονται να φέρουν την καθιερωμένη μάσκα, καθώς είναι υποχρεωτική εντός και εκτός του ναού, στο προαύλιο, και να τηρούν τις αποστάσεις μη συνωστισμού.

(Στις διαφημιστικές έντυπες αφίσες και στις ηλεκτρονικές επαναλήψεις ανατυπώθηκε το καθιερωμένο από τόσες δεκαετίες παλαιό πρόγραμμα, το οποίο όμως ΔΕΝ θα ισχύει φέτος, για τους ανωτέρω λόγους. Παρακαλούμε τους χειριστές τoύ facebook να προβούν σε επανόρθωση σύμφωνα με την παρούσα επίσημη ανακοίνωση).

Επευχόμεθα σε όλους, τους εγγύς και τους μακράν, συμπανηγυριστές και ικέτες της Θεομητορικής προστασίας την δαψιλεστάτη ευλογία της Παναγίας μας της Γουμένισσας.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα