Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Kαι χωρίς και με αιτία

Σε άτυπη παγκόσμια ημέρα …καταλήψεων έχει χαρακτηρισθεί η δεύτερη ημέρα του Νοεμβρίου, και πολλά σχολεία της χώρας μας προς «τιμήν» της δεν λειτουργούν καθώς καταλαμβάνονται.

Αυτό συνέβη στις 4 Νοεμβρίου στο 1ο και 2ο ΓΕΛ καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ του Κιλκίς καθώς και στο γυμνάσιο της Γουμένισσας, λόγω της αργίας του σαββατοκύριακου, όχι μόνον ως «φόρος τιμής» στην εν λόγω «παγκόσμια ημέρα», αλλά και γιά πιό ουσιαστικούς λόγους καθώς στο εν λόγω γυμνάσιο ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί καθηγητής μαθηματικών, μαζί με κάποιους ακόμη συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες.

Μια έλλειψη «διαχρονική» όπως την είχε χαρκατηρίσει ο «Μαχητής» στο σχετικό «παραδοσιακό» ρεπορτάζ του με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, η οποία ταλανίζει αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια την δευτεροβάθμια εκπαίδευση της περιφερειακής μας ενότητας, και η οποία γιά πολλούς συνδέεται και με το γεγονός ότι περιοχές της, όπως αυτής της Γουμένισσας έχοντας υποβιβασθεί στην κατάταξη των δυσπρόσιτων (προσφέρουν λίγα μόρια και δεν είναι πλέον ελκυστικές από πλευράς αναπληρωτών εκπαιδευτικών).

Οπως και να ΄χει το θέμα, αναφερόμαστε σε μία κατάσταση, που έχει ουσιαστικώς παγιωθεί και αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα και γιά άλλα σχολεία δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Δημήτρης Πατρασκάκης, επιδιώκει να έλθει σε συνενόηση με τα υπόλοιπα σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ώστε να ενώσουν την φωνή διαμαρτυρίας τους και να λυθεί το θέμα.

Περισσότερα

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]

«Τραβάς με, τραβώ σε»

Και… προσωπικό εικονολήπτη, που τον «τραβά» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς απέκτησε… ο «συλλογικός» Κώστας Τσαουσίδης! Κάποιες στιγμές, πάντως, […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Χρήστου Γκουντενούδη με τον Σάκη Τραχανίδη

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]