Κοινωνία

Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων των «Αργοναυτών» στις Φέρες του Έβρου

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αποδεχόμενοι με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση του πολιτιστικού – επιμορφωτικού συλλόγου Φερών «Η Αγία Σοφία» και συμπράττοντας με την πρότυπη καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη και τον μορφωτικό ποντιακό σύλλογο Κορινού Πιερίας «Εύξεινος Πόντος», συμμετείχε στην εκδήλωση “ΧΑΙΡΕ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ ΚΟΡΗ, ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ & ΣΟΥΜΕΛΑ” ένα αφιέρωμα στην Παναγία της Θράκης και στην Παναγία του Πόντου που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο Γκότζια στις Φέρες Έβρου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στον πολιτιστικό – επιμορφωτικό σύλλογο Φερών «Η Αγία Σοφία», στον πρόεδρο Μαρίνο Δέλογλου και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο, για την τιμή και την ευκαιρία που μας προσέφεραν να συμμετάσχουμε στην εκδήλωσή τους. Η συνεργασία μας και η υποστήριξή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση του πολιτισμού και της παράδοσής μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία από καρδιάς στον σύλλογο σας και με το καλό να ανταμώσουμε ξανά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον αξιόλογο χοροδιδάσκαλό μας Κωνσταντίνο Νικολαΐδη για την αφοσίωση, τη διδασκαλία και την έμπνευση που προσφέρει αδιάκοπα στους χορευτές μας. Η συμβολή του είναι ανεκτίμητη και καθοριστική για την επιτυχία των παραστάσεών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Αλεξανδρίδη, για την παραχώρηση ενδυμασιών, από την ιματιοθήκη του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι».

Ευχαριστούμε τους μουσικούς που μας συνόδευσαν, Λευτέρη Ραφαηλίδη (λύρα-τραγούδι), Μπάμπη Ραφαηλίδη (νταούλι), Γιώργο Ελευθεριάδη (αγγείον), Ευρυσθένη Ασλιχανίδη (κλαρίνο).

Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας που συνέβαλαν για την προετοιμασία και συγκεκριμένα για την προσφορά εδεσμάτων που χρειάστηκαν για το σκηνικό της παράστασης, την Νικολέτα Σεφερίδου και την Ρένα Μιχαηλίδου. Η συμβολή σας και η γενναιοδωρία σας ήταν πολύτιμη.

Περισσότερα

Τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στο καθήκον πριν από ένα χρόνο

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη στην […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]