Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Χωράφια υψηλής ηλεκτρικής παραγωγής

Ένας από τους ΤΟΕΒ που έχουν πάψει να λειτουργούν εδω και πολλά χρόνια είναι και αυτός του Μικροδάσους στο αγρόκτημα του οποίου στην πεδιάδα που εκτείνεται νοτιανατολικά του οικισμού υπάρχει θαμένο στο έδαφος ένα αρδευτικό δίκτυο που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δραχμέςκαι δευστυχώς δεν λειτουργεί για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Μάλιστα πριν απο μερικούς μήνες μία ομάδα νέων αγροτών διερεύνησε το ενδεχόμενο επανασύστασης του χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε κάτι συγκεκριμένο μιας εκτός των άλλων προβλημάτων οικονομικού χαρακτήρα υπάρχουν και ορισμένα σημεία τα οποία είχαν καταστραφεί όταν στην περιοχή κατασκευάζονταν η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

Μάλιστα ο ¨Μαχητής” είχε αναδείξει τότε το θεμα των ζημιών και των υποχρεώσεων από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρίας να το αποκαταστήσει όμως όπως και το ζήτημα της επανάστασης του τότε έτσι και αυτό παρέμεινε στις καλλένδρες.

Αν και όπως υποστηρίζουν κάποιοι που γνωρίζουν καλά τα δεδομένα της περιοχής υπάρχει μεγάλη απροθυμία να αρδευτουν οι εκτασεις του αγροκτήματος δεδομένου οτι μονον έτσι θα μπορέσουν να δοθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας όπως συνέβη στο διπλανό αγρόκτημα του Πευκοδάσους!

Περισσότερα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]

Δείτε ακόμα