Γενικά

Ανοικτή επιστολή του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς Α.Χονδροματίδη

«Ουαί υμίν …………..υποκριταί!»
Αξιότιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Γνωρίζω ότι απευθύνομαι « εις ώτα μη ακουόντων » ωστόσο νοιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου σχετικώς με την λειτουργία του συνδικαλιστικού μου φορέα, της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς. Ενός συλλόγου τον οποίο υπηρέτησα στο παρελθόν από τη θέση του προέδρου αλλά και από άλλες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Τότε που πρωταρχικό μας μέλημα ήταν η προάσπιση των συμφερόντων των καθηγητών, η προστασία τους από κακόβουλα δημοσιεύματα, από ανυπόστατες καταγγελίες και από κάθε λογής κομματική εμπάθεια.

Συνάδελφοι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του καταστατικού του συλλόγου ο πρώτος από τους σκοπούς της ΄Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού μας είναι η πνευματική εξύψωση και η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς του έργου του εκπαιδευτικού. Επίσης το άρθρο 15 καθορίζει πλήρως τις συλλογικές υποχρεώσεις (καθήκοντα) και αρμοδιότητες των μελών του Δ.Σ. Μέσα σ αυτές περιλαμβάνεται και το ενδιαφέρον που πρέπει να επιδεικνύετε για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής σας.

Είναι καιρός να αντιληφθείτε ότι ο ρόλος σας είναι να στηρίζετε τους εκπαιδευτικούς όταν πράττουν τα νόμιμα και να εκθειάζετε τις όποιες ενέργειές τους, όταν αυτές αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επιτέλους μπείτε μπροστά τους, σαν ασπίδα προστασίας, όταν αυτοί βάλλονται από κόμματα και εξωεκπαιδευτικούς φορείς ενώ εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και πάψτε να επιζητείτε την ασφάλεια της ουδετερότητας και της απραξίας.

Σταματήστε να νοιάζεστε για το κομματικό, παραταξιακό και προσωπικό σας συμφέρον και αντιληφθείτε ότι ο θεσμικός σας ρόλος επιτάσσει την ίση μεταχείριση των μελών του συλλόγου μας. Κοντολογίς δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε μόνο για τους ψηφοφόρους σας αλλά για το σύνολο των καθηγητών του νομού μας. Και τέλος φροντίστε να αποβάλετε τον «φόβο της επίπληξης» από τους κομματικούς οργανισμούς που σας «πατρονάρουν» και νοιαστείτε και λίγο για τα πραγματικά προβλήματα της πολύπαθης εκπαίδευσης.

Αναστάσιος Χονδροματίδης
διευθυντής 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα