Γενικά

Βαρυχειμωνιά. «Ανοικτό» το οδικό δίκτυο, κλειστά και αύριο τα σχολεία

Υπό την «αιχμαλωσία» της βαρυχειμωνιάς συνεχίζει να τελεί και ο νομός Κιλκίς.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις, συμβάλοντας στην άμβλυνση των προβλημάτων.

Τα ειδικά οχήματα και μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας, των δύο δήμων και συνεργαζομένων φορέων («αλατιέρες», προωθητήρες ή γκραίητερ, αποχιονιστικά), βρίσκονται σε ακατάπαυστη κίνηση με επακόλουθο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμένουν «ανοικτά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, παρ’ ολα αυτά, δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που κάνουν το χιόνι να παγώνει, ακόμη και μετά την προσωρινή τήξη του από το αλάτι, επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Γιά όλο το υπόλοιπο δίκτυο εφιστάται η προσοχή των οδηγών (χαμηλές ταχύτητες, όχι απότομα φρεναρίσματα, όχι παρακινδυνευμένα προσπεράσματα κλπ), ενώ συνιστάται τόσο σε αυτούς όσο και στους πεζους των πόλεων και χωριών η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
Εως τώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα αναφορικά με την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση όπως και κανένα σοβαρό περιστατικό από εκείνα στα οποία εμπλέκονται συνεργεία διάσωσης και το ΕΚΑΒ.

Και ενώ το οδικό δίκτυο παραμένει «ανοικτό» δεν ισχύει το ίδιο με τα σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, που θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί έχουν εντολή να λειτουργήσουν, ανεξαρτήτως αριθμου παιδιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Την Τρίτη 10.1.17 λειτούργησαν όλοι οι σταθμοί στο Κιλκίς ενώ κάποιοι περιφερειακοί παρέμειναν κλειστοί λόγω αδυναμίας προσβάσεως του προσωπικού εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα