Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Τρέλλα» με το Ξινόμαυρο

Δύο πολύ σπουδαίες δημοσιογράφοι γευσιγνώστριες του διεθνούς πασίγνωστου αμερικανικού περιοδικού «Οίνος και Αποστάγματα» βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Γουμένισσας γιά τις ανάγκες του ρεπορτάζ τους γύρω απο την ποικιλία του Ξινόμαυρου.

Οπως ανέφερε στην στήλη ο υπεύθυνος της περιφερειακής ενότητάς μας γιά τον τομέα της αμπέλου Βασίλης Ιωαννίδης, τόσο η Βρετανίδα Τζούλια Χάρντιν όσο και η Αμερικανίδα Τάρα Τόμας είχαν ευκαιρία να επισκεφθούν τα οινοποιεία αδελφών Αϊδαρίνη, των αδελφών Τάτση, του Μπουτάρη και του Χατζηβαρύτη και να γευθούν την τοπική ποικιλία ονομασιας προέλευσης του Ξινόμαυρου, από τα οποία έμειναν πραγματικά εκστασιασμένες, όπως και από την αντίστοιχη του Αμυνταίου.

Ήταν τόσο ο ενθουσιασμός τους από την γεύση και τα αρώματά του, που θεώρησαν «ότι ξεπερνά και τον βασιλιά τον οίνων, την ποικιλία του Καμπερναί», όπως χακτηριστικώς τόνισαν αμφότερες.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν με το Ξινόμαυρο, δυστυχώς από την άλλη έχουμε την παραμονή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις δυσκολίες, που κάτι τέτοιο επιφέρει στην οινοποίηση τέτοιας τοπικής ποικιλίας και στη προσπάθεια του να γίνει ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο!

Περισσότερα

Άμεση αποκατάσταση

Ο καθαρισμός των χόρτων στον δρόμο μεταξύ Δροσάτου και Κορυφής από μηχάνημα, κατέστρεψε φρεάτιο του δικτύου νερού και δημιούργησε ένα […]

Μονοήμεροι τουρίστες

Ένας ιδιότυπος τουρισμός μιας ημέρας έχει αναπτυχθεί πρόσφατα στις πόλεις του Κιλκίς και του Πολυκάστρου μετά την απελευθέρωση του μέτρου […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς και Ε.Ν.Ι.Κ: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση (Βίντεο)

Παρουσία του προέδρου του Δημοκρατικού Κινήματος “Νίκη” Δημήτρη Νατσιού, του αντιδημάρχου Κιλκίς Θέμη Ανθρακίδη, της γραμματέως της ΤΕ του ΚΚΕ […]