Γενικά

Χέρι – χέρι παραδίδονται άδειες οδήγησης -πινακίδες κυκλοφορίας λόγω προβλήματος στην μηχανογράφηση!

Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι κλάδοι των πωλητών αυτοκινήτων και των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών καθώς και πλήθος ιδιοκτητών οχημάτων, ιδίως δε μέρους αυτών που επρόκειτο να ταξιδεύσει οδικώς στο εξωτερικό.

Αιτία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, με “πηγή”το υπουργείο μεταφορών, ένα πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης και αδειὠν κυκλοφορίας αυτοκινήτων, με επακόλουθο εδώ και λίγες ημέρες τα τμήματα συγκοινωνιών, του Κιλκίς συμπεριλαμβανομένου, να μην εκδίδουν και παραδίδουν στους ενδιαφερομένους ούτε διπλώματα οδήγησης ούτε άδειες κυκλοφορίας.
Όπως έγινε γνωστό από δημοσιογραφική “πηγή”, η επίλυση του προβλήματος μπορεί να “πάρει” από “λίγες ημέρες”στην καλύτερη περίπτωση μέχρι και ένα μήνα στην χειρότερη!

Έως τότε, και αφού η μη έκδοση και παράδοση των ανωτέρω εγγράφων προκάλεσε την οργή των ανθρώπων των προαναφερθέντων κλάδων και ξεσήκωσε τους ταλαιπωρούμενους απλούς οδηγούς, τα διπλώματα οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων θα … εγχειρίζονται, κοινώς θα παραδίδονται “χέρι -χέρι” στους ανωτέρω!
Σε τοπικό επίπεδο δέχεται κριτική ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς τα μηχανογραφικά συστήματα όλων των κρατικών υπηρεσιών άπτονται της αρμοδιότητός του. Επίσης, επισημαίνεται η αδράνεια του δημοτικού συμβούλου Αναστασίου (Σούλη) Καζαντζίδη, σε σχέση με το ότι είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο Θεσσαλονίκης του υπουργού μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σημαίνει, ότι θα μπορούσε να είχε προβεί σε κάποιου είδους παρέμβαση.

Οι θιγόμενοι των μνημονευθέντων κλάδων τονίζουν ότι η κατάσταση αυτή δεν ζημιώνει μόνον τους ιδίους αλλά και πλήττει γενικότερα την οικονομία, καθώς από την δική τους δραστηριότητα εξαρτώνται και άλλοι κλάδοι και φορείς.

Ὀσο γιά τους πολίτες, που υφίστανται αυτήν την ταλαιπωρία, κάνουν λόγο περί λειτουργίας του τμήματος συγκοινωνιών υπό συνθήκες … παλαιών δεκαετιών, πράγμα ανεπίτρεπτο την σημερινή εποχή της ψηφιοποίησης των πάντων, στην οποία η γραφειοκρατία του παρελθόντος δεν έχει καμμία θέση. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όχι σύντομη, αλλά ΑΜΕΣΗ επίλυση του όποιου ανακύψαντος προβλήματος.

Τουλάχιστον, να μην φτάσει σε σημείο “βαθειάς πληγής” η ζημιά, την οποία έχουν ήδη υποστεί ουκ ολίγοι συμπολίτες από την καθυστέρηση στην έκδοση και παράδοση διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας σε αυτούς.-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα