Πολιτισμός

Πλούσιο το χειμερινό πρόγραμμα της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης

Η δημόσια κεντρική μιβλιοθήκη Κιλκίς διοργανώνει για άλλη μια χρόνια και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. «Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, εικόνες και μουσική», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιούνται το φετινό σχολικό έτος είναι:
• «Το γεύμα των λύκων»
Μια οικογένεια λύκων προορίζει ένα γουρουνάκι αθώο και τροφαντό για ένα λουκούλλειο οικογενειακό γεύμα. Θα καταφέρει το γουρουνάκι να ξεφύγει από τα κοφτερά τους δόντια; Ελάτε να το ανακαλύψουμε διαβάζοντας το παραμύθι «Το γεύμα των λύκων» του Ζοφρουά ντε Πεννάρ . (Προτείνεται για προσχολική ηλικία)
• «Η γάτα κουμπάρα»
Είναι δυνατόν να μονιάσουν ποτέ η γάτα με το ποντίκι; Διαβάζουμε το βιβλίο «Η γάτα κουμπάρα» των Σούλας Μητακίδου, Ευαγγελίας Τρέσσου και Αντονυ Λ.Μαννα και παρακολουθούμε τις περιπέτειες μιας οικογένειας ποντικών και μιας λιχούδας γάτας. (Προτείνεται για α’ και β’ δημοτικού).
• «Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή»
Άραγε οι άνθρωποι γνώριζαν να γράφουν από την αρχή της ύπαρξής τους; Ή διάφορες ανάγκες τους οδήγησαν στο να εφεύρουν την γραφή; Διαβάζουμε την ιστορία «Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή» του Ράντγυαρντ Κίπλιγκ και γράφουμε όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι. (Προτείνεται για γ’ και δ’ δημοτικού)
• «Κωμικοϊστορίες»
Συνθέτουμε τη δική μας ιστορία με αφορμή την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του παραμυθιού «Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη (;)» της Συλβαίν Βικτόρ. (Προτείνεται για ε’ και στ’ δημοτικού)
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«….Από την ημέρα που κοινοποιήθηκε το πρόγραμμα στα σχολεία από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, το τηλέφωνο «πήρε κυριολεκτικά φωτιά» και έχουμε ήδη ξεπεράσει τις εκατό συμμετοχές από τάξεις σχολείων όλου του νομού!
Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις της Βιβλιοθήκης από την ιστοσελίδα της καθώς και από το «Φαίησμπουκ».
Ο Χειμώνας στην βιβλιοθήκη προβλέπεται συναρπαστικός!
Το «στίγμα» της βιβλιοθήκης
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου Κιλκίς, δημοτικός «Κήπος»,
Τηλ. 2341076338, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Ιστοσελίδα: www.vivl-kilkis.kil.sch.gr Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 08.00-15.15, Τρίτη & Τετάρτη 08.00-19.00

Περισσότερα
Δείτε ακόμα