Γενικά

Τι περιμένουν; Να… «πνιγεί» το Χειμαδιό, για να αποκαταστήσουν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης;

Στελέχη της δημοτικής αρχής Κιλκίς, αρμόδια στον συγκεκριμένο τομέα, υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους, είτε κατά την διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είτε με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης, ότι αυτή λαμβάνει συνεχή μέριμνα για το δίκτυο ύδρευσης σε όλη την περιοχή ευθύνης του δήμου και την αποκατάσταση βλαβών σ΄αυτό.

Και μπορεί, πράγματι, τα όσα διατυπώνουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε σχέη με ωρισμένες περιοχές.

Στην περίπτωση, όμως, του Χειμαδιού ο φακός του «Μαχητή» τους διαψεύδει κατά τον πλέον … εξώφθαλμο τρόπο, αφού αναδεικνύει πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ διαβεβαιώσεων και πραγματικότητος.

Όπως έγινε γνωστό, «πάνε» τώρα δυόμισυ μήνες από πότε που σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στο τμήμα του δικτύου ύδρευσης του μικρού οικισμού, από το οποίο υδροδοτείται η περιοχή της κεντρικής πλατείας! Μια βλάβη, που… ακόμη περιμένει αποκατάσταση!

Και ας έχει, εν τω μεταξύ, μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε… τέλμα από συνεχώς τροφοδοτούμενα στάσιμα νερά, και ας έχει καθιζάνει σε κάποια σημεία ο ασφαλτοτάπητας, και ας προκύπτουν και από τις δύο περιπτώσεις θέματα για την δημόσια υγεία και την σωματική ακεραιότητα!

Επί πλέον, στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» έφτασε αναφορά και σε βλάβη σε άλλο σημείο του δικτύου ύδρευσης του Χειμαδιού, η οποία υφίσταται επί ένα μήνα, χωρίς να έχει και γι΄αυτήν εκδηλωθεί καμμία ενέργεια για την αποκατάστασή της!

Τι περιμένουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι του δήμου Κιλκίς και της ΔΕΥΑΚ; Να… «πνιγεί» το Χειμαδιό, για να … δεήσουν να ενδιαφερθούν για τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του Χειμαδιού;

Και μη σπεύσουν να επικαλεσθούν την μέριμνα για τα δίκτυα ύδρευσης πληθυσιακώς μεγαλυτέρων οικισμών, ως αιτία της καθυστέρησης της αποκατάστασης βλαβών σε μικροτέρους.

Διότι το δικαίωμα της ύπαρξης δικτύου ύδρευσης χωρίς βλάβες, για ομαλή υδροδότηση, το έχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως πληθυσμιακού μεγέθους του κάθε οικισμού.

Άλλωστε, είναι η ίδια η δημοτική αρχή, που κατά καιρούς διατείνεται για την εκ μέρους της, και χάρη «σε δικές της ενέργειες», εξασφάλιση δυνατοτήτων εκτέλεσης έργων υποδομής, όπως είναι τα έργα ύδρευσης και η συντήρηση του δικτύου της, με αυτοχρηματοδότηση.

Άραγε, κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει σθεναρώς τουλάχιστον αυτήν την άποψη, όταν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης ενός μικρού οικισμού σαν το Χειμαδιό «φωνάζουν» επί δύο ή και επί περισσότερους μήνες, ζητώντας αποκατάσταση;

(Χώρια τις προαναφερθείσες ζημιές, που μπορεί να προκύψουν εξ αιτίας αυτών των καθηστερήσεων στην αποκατάσταση των βλαβών, και οι οποίες δημιουργούν δαπάνες, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό εξόδων του δήμου).

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα