Πολιτική

Χ.Χατζησάββας: «Έγινε έρευνα για το άνοιγμα του καναλιού απορροής υδάτων της Δοϊράνης;»

Την παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστου Χατζησάββα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του «Μαχητή», σχετικά με το αυθαίρετο άνοιγμα των πυλών του καναλιού απορροής υδάτων της λίμνης Δοϊράνης.

Ο κ.Χατζησάββας κατέθεσε στην βουλή ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς εσωτερικών και δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας ενημέρωση για το άν έχουν επιληφθεί του θέματος οι αρμόδιες αρχές ή για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες, εφ όσον έχουν ξεκινήσει, και αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και περί προεκτάσεων της υπόθεσης σε διεθνές επίπεδο.

Στην ερώτηση ο κ. Χατζησάββας αναφέρει τα εξής:

«Σε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, αναφέρεται ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς, σχετικά με ένα ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα τη νύχτα της Τρίτης 22 Μαΐου προς Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Αυτό το περιστατικό αφορούσε στο αυθαίρετο άνοιγμα των πυλών του καναλιού απορροής της λίμνης στην Δοϊράνη, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση των αρμοδίων Περιφερειακών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Λιμνών και των Τεχνικών Υπηρεσιών για το κλείσιμο των πυλών του καναλιού απορροής αλλά έντονη είναι και ανησυχία των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τα αίτια και τα κίνητρα των δραστών, ενώ κάποιοι εκ των κατοίκων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προέβησαν και σε επώνυμες καταγγελίες προς την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια πληροφορία σχετικά με τις συνθήκες, την σκοπιμότητα καθώς και τους δράστες του εν λόγω συμβάντος.

Το ύποπτο της όλης υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως το περιστατικό του αυθαίρετου ανοίγματος από άγνωστους μέχρι σήμερα δράστες των πυλών του καναλιού απορροής της λίμνης, συνέβη λίγο χρόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Σκοπιανών σχετικά με καταστροφές οι οποίες προκλήθηκαν σε παραλίμνιες τουριστικές εγκαταστάσεις στην πλευρά τους λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων της λίμνης.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

Έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές του συμβάντος το οποίο συνέβη την νύχτα της Τρίτης 22 Μαΐου προς Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και εάν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές ενέργειες;»

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα