Κοινωνία

Χαρακτηριστικά της Γουμένισσας ανέδειξε το «Σχολείο Αυτάρκειας»

Η πρώτη ημέρα του τρίτου σχολείου αυτάρκειας, που διοργάνωσε η «Εθελοντική Ομάδα Παιονίας», στην πανέμορφη και μαγευτική τοποθεσία «Δύο Ποτάμια» Γουμένισσας, είχε όλα τα στοιχεία, χαράς και δημιουργίας που εκφράσθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της γιορτής. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«…Βοήθησε να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια, κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, δημιουργώντας. Το «Σχολείο Αυτάρκειας» φιλοδοξεί να δώσει ψήγματα πρακτικών γνώσεων σε αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της επιστροφής στην φύση, να βάλει πρακτικές προτάσεις για δράσεις μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα, να αναδείξει τους τοπικούς παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.
Την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκδρομή με την περιβαλλοντική ενημέρωση είχαν μικροί και μεγάλοι που παρακολούθησαν το «τρίτο Σχολείο Αυτάρκειας», που πραγματοποιήθηκε στη τοποθεσία «Δύο Ποτάμια» της Γουμένισσας, από την Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, το σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου 2014. Με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο σε περίοδο κρίσης, μία γιορτή, στην οποία η φύση έχει την τιμητική της έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία της εναλλακτικής σκέψης και δυνητικά να προτείνει λύσεις μέσα από εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές και άλλες εκδηλώσεις και να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα. Μπορούμε και αλλιώς, με αυτάρκεια και αλληλεγγύη, να βγούμε από τη μιζέρια μιας κρίσης που μας «φύτεψαν».
Ήρθε η ώρα για το «όλοι μαζί» και για την επιστροφή στην «Γουμενίσσης γη». Η Γουμένισσα παραδοσιακώς υπήρξε αγροτική περιοχή. Η «οικογιορτή» στόχο είχε να δώσει έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και τις δυνατότητες ενίσχυσης της αυτάρκειας της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Στη διοργάνωση του «τρίτου Σχολείου Αυτάρκειας» συμμετείχαν βιοκαλλιεργητές της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα