Η “αφλογιστία” ξαναχτύπησε τον Κιλκισιακό (0-0)
Με νίκη θα είχε κάνει το αποφασιστικό “βήμα”, που θα είχε “κόψει τα πόδια” των συνδιεκδικητών της παραμονής στην γ’ εθνική κατηγορία και θα ενίσχυε σημαντικά την δική του θέση σ’ αυτή την “μάχη”.
Ομως, ο Κιλκισιακός παρέμεινε στην “ζώνη” της “ρευστότητας”, καθώς “σκάλωσε” στο “εμπόδιο” του “μαχομένου” για τον ίδιο σκοπό Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, μένοντας στο εντός έδρας 0-0 μαζί του, το οποίο έδωσε τέλος στην “αλυσίδα” τεσσάρων συνεχών νικών.
Αιτία ο συνδυασμός της συμπαγής “σκληρής” άμυνας των φιλοξενουμένων με τον επανεμφανισθέντα “εφιάλτη” της “αφλογιστίας”, ήτοι του κυρίου υπαιτίου της σημερινής βαθμολογικής θέσης του Κιλκισιακού, καθώς του στοίχισε την άδοξη απώλεια πολλών βαθμών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ομάδα του Κιλκίς επιχείρησε πολλές τελικές προσπάθειες με ελπιδοφόρο ξεκίνημα αλλά άδοξη κατάληξη στο ύψος της μεγάλης περιοχής ή και μέσα σ’ αυτήν, πριν εξελιχθούν σε κλασικές ευκαιρίες.
Τέτοιες δημιουργήθηκαν μόνο δύο, η μία στο 34’ με τον Αμανατίδη και η δεύτερη στο 60’ με τον Ματεντζίδη.
Εν μέρει ο Κιλκισιακός μπορεί να επικαλεσθεί και την ατυχία, υπό την έννοια του ότι αρκούσε και ένα τέρμα, για να φτάσει στην νίκη, καθώς το σκληροτράχηλο συγκρότημα του νομού Καβάλας μπορεί να προέβαλε σθεναρή αντίσταση και κατά διαστήματα να άσκησε πίεση κυρίως στο κέντρο του γηπέδου, αλλά μπροστά ήταν ακίνδυνο.
Το μόνο για την ομάδα του Κιλκίς όφελος από αυτό το αποτέλεσμα είναι η υπερτέρησή της σε περίπτωση ισοβαθμίας με την αντίστοιχη του Κοκκινοχώματος.
Ωστόσο, πέραν τον δύο πολυτίμων βαθμών ο Κιλκισιακός “έχασε” για έναν αγώνα και τον Αμανατίδη, που συμπλήρωσε τέσσερες κίτρινες κάρτες.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η άδοξη απώλεια υποχρεώνει το κιλκισιώτικο συγκρότημα να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του για την συνέχεια.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μάντζιος, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Αϊβαζίδης (59’ Σουλτανίδης), Λογγινίδης, Καρανδρέας (65’ Ηλιόπουλος), Παντελιάδης, Τριανταφυλλίδης.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 6.4.14, 17.00, Διγενής Λακκώματος – Κιλκισιακός.