Γενικά

Ξαναρχίζουν οι εργασίες της ανάπλασής του εμπορικού κέντρου της Αξιούπολης

Ξαναρχίζουν κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη 21 Απριλίου οι εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης που είχαν διακοπεί τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας γραφειοκρατικών «εμποδίων» στην χρηματοδότηση του έργου.

Μία καθυστέρηση πάνω από επτά μήνες σε ότι αφορά το χρονοδάγραμμα εκτελεσής του, που έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία της ζωής της κωμόπολης και κυρίως στους εμποροπαγγελματίες στην περιοχή του εργοταξίου επιφέροντας στην μεγάλη του πλειψηφία δραματική μείωση του τζίρου τους.

Τα ευχάριστα αυτά νέα ανακοίνωσαν στον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, στην αρμόδια αντιδήμαρχο Ευανθία (Εβελίνα) Πολιτίδου και στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης Κωνσταντίνο Ζηλελίδη οι δύο μηχανικοί του έργου και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας κατά την διάρκεια επισκεψής τους στο δημαρχείο και στην Αξιούπολη στην περιοχή του εργοταξίου.

Όπως ανέφεραν, πριν λίγες ημέρες ο λογαριασμός του έργου πιστώθηκε με το απαιτούμενο ποσό των 210.000 ευρώ, κάτι που καθυστέρησε εξ αιτίας, όπως τόνισαν, μιάς …δαιδαλώδους γραφειοκρατίας μέχρι την έγκρισή του, σε συνδυασμό με τις εκλογές του Ιανουαρίου, τις διαδοχικές εορτές και κάποιους αστάθμητους παράγοντες κατά το ίδιο διάστημα.

Εφ’ όσον στο εξής δεν ανακύψουν νέα προβλήματα με την υπολειπόμενη χρηματοδότηση που είναι λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ, και δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, αρκεί ένα διάστημα σαράντα εργάσιμων ημερών γιά την εκτέλεση και αποπεράτωση του έργου, όπως υπογράμμισαν οι δύο μηχανικοί, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους γιά την από εδώ και στο εξής πορεία του.

Η ακριβής διαδικασία της περαιτέρω εκτελέσεως των εργασιών θα καθορισθεί σε νέα συνάντηση των προαναφερθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αναδόχου εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]