Πολιτική

Χαμηλότονη και περιεκτική η πρώτη δήλωση Γεωργαντά

Ικανοποίηση προκαλεσε στην κοινή γνώμη του νομού Κιλκίς η ανάθεση καθηκόντων υφηπουργού παιδείας στον βουλευτή Γεώργιο Γεωργαντά. Πρόκειται για τον έκτο στην ιστορία του νομού Κιλκίς πολιτικό που συμμετέχει σε κυβέρνηση, είτε ως υπουργός, είτε ως υφηπουργός, μετά τους Αλέξανδρο Αβραμίδη, Κωνσταντίνο Τριαρίδη, Γεώργιο Φλωρίδη, Σάββα Τσιτουρίδη και Κωνσταντίνο Κιλτίδη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών και ιδιαιτεροτήτων που υφίστανται διαχρονικώς στον τομέα της παιδείας. Με αφορμή αυτό, δημοσιογραφικοί κύκλοι των Αθηνων ανέφεραν για τον Κιλκισιώτη πολιτικό ότι «δικαιώνει την φήμη του στον χώρο του ως του ανθρώπου για τα δύσκολα» επισημαίνοντας και το ότι αυτός ούτε κατάγεται απο «τζάκι» ούτε βασίζεται σε «ισχυρά ερείσματα» άλλων ενώ η επιλογή του δεν παραπέμπει σε κανένα θέμα η «παιχνίδι» πολιτικών η κομματικών υπηρεσιών και που σημαίνει ότι για την είσοδο στην κυβέρνση «μέτρησαν οι ικανότητες του και το υπ’αυτού παραχθέν κοινοβουλευτικό έργο. Ο ίδιος πάντως διατηρεί χαμηλό «προφίλ» και τόνους, κάτι που φαίνεται και απο την πρώτη δήλωση του μετά την ανακοίνωσή της ανάθεσης του αξιώματος του υφηπουργού παιδείας σ’ αυτόν.

Η δήλωση έχει ως εξής:
«Είναι μεγάλη η τιμή που επιφύλαξε στο πρόσωπό μου η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να με εμπιστευθεί και να μου αναθέσει τα καθήκοντα του υφυπουργού παιδείας. Είναι μια απόφαση που για μένα σημαίνει αποκλειστικώς περισσότερη εργασία, περισσότερη ευθύνη και ολόψυχη αφιέρωση στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής σε ένα τομέα απόλυτης εθνικής προτεραιότητας, την παιδεία.

Οι ευχαριστίες μου λοιπόν έχουν νόημα μόνον ως αποδοχή της ευθύνης και της δέσμευσης να πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθώ στην τιμή που μου επιφύλαξε ο πρωθυπουργός, αλλά πρωτίστως να φανώ αντάξιος των υψηλών απαιτήσεων του έργου που μου ανατίθεται.

Είμαι ευτυχής και νιώθω τυχερός καθώς για το βαρύ έργο που επωμίζομαι θα έχω την τιμή να συνεργασθώ με τον επικεφαλής υπουργό παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο».

Η τελετή ορκωμοσίας του κ. Γεωργαντά θα πραγματοποιηθεί σήμερα ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 1.30 το μεσημέρι.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Θερμά συγχαρητήρια στον βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως υφυπουργού παιδείας. Σε εποχές δύσκολες για την Πατρίδα και την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη είναι στοχευμένη και ελπιδοφόρα συνάμα η εμπιστοσύνη που δείχνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε νέους , μαχητικούς και με πάθος για τον τόπο τους ανθρώπους.
Καλή αρχή Γιώργο , καλή σταδιοδρομία με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου , των λειτουργών της παιδείας και της ανήσυχης μαθητιώσας νεολαίας.
Με τιμή
Τριαντάφυλλος Κ. Πέτρογλου
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κιλκίς Νέας Δημοκρατίας


Συγχαρητήρια δήλωση δημάρχου Κιλκίς

Συγχαίρω δημόσια το Γεώργιο Γεωργαντά για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στη θέση του υφυπουργού.
Η επιλογή του πρωθυπουργού να εμπιστευθεί τις τύχες ενός κρίσιμου χαρτοφυλακίου στο Γεώργιο Γεωργαντά, είναι γεγονός, ότι αναβαθμίζει τον τόπο μας και δημιουργεί προσδοκίες για την προώθηση και επίλυση χρόνιων ζητημάτων που σχετίζονται με τον τομέα της παιδείας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι από τη θέση ευθύνης που ανέλαβε ο νέος υφυπουργός θα καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ίδρυση νέου τμήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς, που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου Κιλκίς και των παραγωγικών του φορέων, για τη μεταφορά της κυριότητας του ιδρύματος στο ΤΕΙ Σερρών και τη λειτουργία του στις νέες εγκαταστάσεις.
Η δημοτική αρχή Κιλκίς, στο πλαίσιο της θεσμικής της συνεργασίας με τον κ. Γεωργαντά, θα σταθεί υποστηρικτικά σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών του δήμου Κιλκίς και στην προαγωγή εν γένει του δημοσίου συμφέροντος.

Συγχαρητήριο δημάρχου Παιονίας
Ως δήμαρχος Παιονίας θέλω να συγχαρώ τον νέο υφυπουργό παιδείας και συντοπίτη μας Γ. Γεωργαντά, για την τοποθέτηση του στο κρίσιμο αυτό υπουργείο.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του και είμαι σίγουρος, ότι με την εργατικότητα και τις ικανότητες του θα επιτύχει τα βέλτιστα.
Ελπίζω στην συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας μας προκειμένου τόσο ο δήμος μας όσο και ο νομός μας, να προχωρήσουν μπροστά στις δύσκολες αυτές εποχές που βιώνουμε.
Χρήστος Γκουντενούδης

Συγχαρητήριο συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς, «Ο Φλάμπουρας» συγχαίρει τον βουλευτή Κιλκίς, κ.Γεώργιο Γεωργαντά, για την ανάληψη των καθηκόντων του, ως υφυπουργού παιδείας.
Μας κάνει ιδιαιτέρως περήφανους το γεγονός ότι ένας συντοπίτης μας, σαρακατσάνικης καταγωγής, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του συλλόγου μας, αναλαμβάνει μία τόσο υπεύθυνη θέση στον ευαίσθητο και σημαντικό για το μέλλον της χώρας μας τομέα της παιδείας. Θεωρούμε ότι το πολιτικό ήθος που τον διακρίνει αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει.
Του ευχόμαστε, λοιπόν, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.


Συγχαρητήριο Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Η Νομαρχιακή επιτροπή της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς συγχαίρει τον βουλευτή του νομού μας και πλέον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαντά, για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά στη πατρίδα μας.
Για το Κιλκίς η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γεωργαντά στο υπουργείο Παιδείας ελπίζουμε να φέρει θετικές εξελίξεις στα χρόνια αιτήματα μαθητών και φοιτητών στο νομό.

Με σεβασμό,
Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Συγχαρητήριο του δικηγορικού συλλόγου
Ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς συγχαίρει το μέλος του και νέο υφυπουργό παιδείας και θρησκευμάτων Γεώργιο Γεωργαντά.
Για εμάς τους συναδέλφους του δεν απετέλεσε έκπληξη ο ορισμός του ως υφυπουργού, καθώς πιστεύουμε ότι ήταν το αποτέλεσμα του άοκνου καθημερινού αγώνα του ως βουλευτή για τα θέματα της περιοχής μας.
Θεωρούμε, ότι ο ίδιος αποτελεί απόδειξη, ότι στις δύσκολες εποχές, που όλοι μας βιώνουμε υπάρχουν νέοι άνθρωποι δραστήριοι, ικανοί, με όρεξη και εργατικότητα, πρόθυμοι να προσφέρουν στον τόπο τους.
Είμαστε βέβαιοι για επιτυχή θητεία του στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων.
Για το διοικητικό συμβούλιο
Η πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Ευρώπη Αρτόγλου Αδάμ Χριστουλίδης

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]