Αθλητισμός

«Χάλκινος» στην σφαιροβολία του πρωταθλήματος κλειστου στίβου ο Κ.Ζώτος

Άλλη μια πανελλήνια επιτυχία του Κ.Ζώτου

Άλλον έναν «κρίκο» στην ήδη μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεών του πανελλήνιας εμβέλειας πρόσθεσε ο Κυριάκος Ζώτος.

Ο 24χρονος κιλκισιώτης ρίπτης του συλλόγου «Αλέξανδρος-Μακεδονία» Θεσσαλονίκης κατετάγη τρίτος στην σφαιροβολία του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29-2-20, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά.

Η καλύτερη βολή του ήταν στα 18.21μ., μία επίδοση, που υπο κανονικές συνθήκες «δεν λέει πολλά πράγματα», σε σχέση με τα προσόντα, το επίπεδο και τις δυνατότητες του κιλκισιώτη αθλητή.

Κρίνεται, όμως, αξιοσσημείωτη και ενθαρρυντική σε σχέση με το ότι ο Κυριάκος Ζώτος την σημείωσε σε μία συγκυρία, κατά την οποία δεν βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο ετοιμότητας, καθώς τον Χειμώνα ταλαιπωρήθηκε από σειρά τραυματισμών.

Άλλωστε, γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν αποτελούσε γι΄αυτόν βασικό αντικειμενικό σκοπό περιόδου, αλλά απλό σημείο «εκκίνησης» εντονώτερης προετοιμασίας εν όψει των υποχρεώσεών του κατά την περίοδο του «ανοικτού στίβου».

Μια περίοδο, κατά την οποία ο Κυριάκος θα «κυνηγήσει» πανελλήνιο πρωτάθλημα, βαλκανικούς και πανευρωπαϊκούς αγώνες καθώς και το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο (εφ΄όσον… δεν ακυρωθούν λόγω κορωνοϊού), τόσο στην σφαιροβολία όσο και στην δισκοβολία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]