Ελλάδα

Χαλκιδική: Στα όριά τους οι επαγγελματίες του τουρισμού

Τις αντοχές του τουριστικού κλάδου δοκιμάζει ο κορονοϊός με την Χαλκιδική να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες που έχει…επιβάλλει η πανδημία. Με την απαράμιλλη γοητεία της, τα υπέροχα τοπία και παραλίες που μπορεί να ικανοποιήσουν και τον πιο αποιτητικό ταξιδιώτη η Χαλκιδική προσπαθεί να «πολεμήσει» τον Covid 19 και να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειεις από μια εφιαλτική, όπως εξελίχτηκε, τουριστική σεζόν.

Oι επαγγελματίες του τουρισμού βιώνουν ένα καλοκαίρι αγωνίας και ανασφάλειας, με τους τουρίστες να αποτελούν είδος προς…εξαφάνιση ενώ βλέπουν τον τζίρο τους να καταρρέει με την έλλειψη ρευστότητας να τους πνίγει. Ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν άνοιξαν (ελλείψει κρατήσεων) , σκιαγραφούν το μέγεθος του προβλήματος για τον δημοφιλέστερο θερινό τουριστικό προορισμό της Β.Ελλάδας. Eνδεικτικό είναι πως στην Χαλκιδική 326 από τα συνολικά 540 ξενοδοχεία έλαβαν βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή τέσσερα στα δέκα δεν άνοιξε φέτος.

Το ημερολόγιο δείχνει 4 Αυγούστου και οι εικόνες με άδειες ξαπλώστρες και έρημους δρόμους σε πολυσύχναστους προορισμούς όπως το Πολύχρονο και το Ποσείδι που άλλοτε τέτοιες μέρες έσφυζαν από ζωή, προκαλούν θλίψη. Το τεστ και κυρίως το υψηλό κόστος του, που απαιτείται για την είσοδο στην χώρα από τα σύνορα στον Προμαχώνα αλλά κυρίως η αβεβαιότητα που έχει φέρει ο Covid 19 αποθαρρύνουν τους βαλκάνιους επισκέπτες να επισκεφθούν την Χαλκιδική προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα στα τουριστικά καταλύματα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα