Ελλάδα

Η Χαλκιδική προσπαθεί να επιβιώσει στο πιο…παράξενο καλοκαίρι (Φώτογραφιες)

Ως γνωστόν, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει… Μπορεί το φετινό καλοκαίρι με την νέα ιδιότυπη κανονικότητα που επέβαλε το ξέσπασμα της πανδημίας, να μη θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα αλλά οι επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό προσπαθούν ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουν και να κρατηθούν όρθιοι.

Το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία με τις διακοπές να γίνονται με…υγειονομικά πρωτόκολλα και τήρηση αποστάσεων δυσκολεύει τουρίστες και επιχειρηματίες ενώ το κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία (βασικός αιμοδότης του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας) λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στη γείτονα χώρα, επιτείνει μία ήδη δύσκολη κατάσταση. Ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν άνοιξαν (ελλείψει κρατήσεων) αν και βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού, συνθέτουν ένα παράξενο τοπίο για έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Β.Ελλάδας.

Eνδεικτικό είναι πως στην Χαλκιδική 326 από τα συνολικά 540 ξενοδοχεία έλαβαν βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή το 40% δεν θα ανοίξει για φέτος. Την ίδια στιγμή, οι εικόνες από το Πολύχρονο και το Πευκοχώρι με τους άδειους δρόμους που άλλοτε τέτοια εποχή έσφιζαν από ζωή, προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα