Εκπαίδευση

Βράβευση του δημοτικού σχολείου Σ.Σ. Μουριών στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη

Το πρώτο βραβείο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής, με το project «Ο ξεριζωμός των Ποντίων, ένα χάδι στη μνήμη» απέσπασε το δημοτικό σχολείο Σ.Σ. Μουριών.

Στο project συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και οι εκπαιδευτικοί, Τερζιάδης Γεώργιος, Αβραμίδης Δημήτριος, Μπούσια Δήμητρα και Στεφανίδης Τριαντάφυλλος. Το τελικό προϊόν ήταν ένα βίντεο όπου τα παιδιά παρουσίασαν την έρευνα που έκαναν ( μελέτη βιβλίων και χαρτών, συνέντευξη, έρευνα στο διαδίκτυο) και αναπαράστησαν τον ξεριζωμό των Ποντίων τραγουδώντας το τραγούδι «Την πατρίδα μ΄ έχασα» στη λίμνη Δοϊράνη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 191 σχολεία από 6 χώρες με 600 μαθητικές δημιουργίες. Έλαβαν μέρος συνολικά 8500 περίπου μαθητές και η επίσημη βράβευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ημερομηνία που θα μας γνωστοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα