Πολιτισμός

Βραβεύθηκαν επτά μαθητές από τα εικαστικά τμήματα της «Τέχνης»

Όπως κάθε χρόνο η «Τέχνη» Κιλκίς συμμετές και φέτος στον διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής της βουλγαρικής πόλης Νόβα Ζαγκόρα με έργα μαθητών των εικαστικών της εργαστηρίων.
Στον φετινό διαγωνισμό που διοργανώθηκε γιά 16η χρονιά έλαβαν μέρος 3.004 παιδιά από Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρο, Κίνα, Λετονία, Λιθουανία, Σκόπια, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Φιλιππίνες, Μαυροβούνιο και Σρι Λάνκα.
Διακρίσεις έτυχαν 473 μικροί δημιουργοί, μεταξύ των οποίων και επτά (7) μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της «Τέχνης» οι εξής:
Δέσποινα Χονουζίδου, 4 ετών
Σταύρος Αβραμίδης, 5 ετών
Έλενα Μπόζη, 9 ετών
Παναγιώτης Καλύβας, 5 ετών
Καλλιόπη Σαλαβασίδου, 6 ετών
Ελευθερία Κυριακίδου, 10 ετών
Μαίρη Σιδηροπούλου, 10 ετών.
Το αποτέλεσμα αυτό ήλθε ως φυσικό επακόλουθο της συστηματικής, σοβαρής και συνεπούς δουλειάς των υπεύθυνων των εικαστικών εργαστηρίων της «Τέχνης» Νικόλα Μπλιάτκα, Θάνου Στόκα και Κικής Βέλκου.
ΤΕΧΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣΆλλωστε και στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής της «Τογιότα» για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών με θέμα “Το αυτοκίνητο των ονείρων σου”, δύο μαθητές της «Τέχνης», ο Θεόφιλος Στεφανίδης και η Χρυσάνθη Πουλτουρτζίδου έτυχαν διάκρισης σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο πρώτος έλαβε το α’ βραβείο και η δεύτερη το γ’ στις ηλικιακές τους ομάδες. Το έργο του Θ. Στεφανίδη βρίσκεται ήδη στο Τόκυο για να διαγωνιστεί με τα άλλα ανάλογα πρώτα βραβεία, προερχόμενα από τον διεθνή χώρο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων