Αθλητισμός

Βράβευση του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς στα τριαντάχρονα της Ομοσπονδίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3.2.20 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Η φετινή χρονιά συνέπεσε με την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΙ και με την ευκαιρία της επετείου η Ομοσπονδία τίμησε τα δώδεκα ιδρυτικά σωματεία της, τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο, τον Ιππικό Όμιλο Αθηνών, τον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος, τον Ιππικό Όμιλο Τατοίου, τον Αττικό Όμιλο Ιππασίας, τον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης, τον Ιππικό Όμιλο Καβαλάρης, τον Πανελλήνιο Ιππικό Όμιλο, τον Ιππικό Όμιλο Κεφαλαρίου, τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλος Εκάλης, τον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων και τον Ιππικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς βραβεύτηκε ως πολυνίκης όμιλος στην ιππική αντοχή για δέκατη συνεχόμενη φορά.

Βραβεύτηκαν επίσης ο Δημήτρης Μητώνας ως πρωταθλητής Ελλάδος στην ιππική αντοχή και η Ειρήνη Μητώνα, η Βικτώρια Σχοινά και ο Δημήτρης Μητώνας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομαδικού στο βαλκανικό πρωτάθλημα ιππικής αντοχής με την Εθνική Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς.

Τέλος, δώθηκαν στις νέες μας προπονήτριες, Ειρήνη Μητώνα και Βικτώρια Σχοινά, τα διπλώματα αποφοίτησης της σχολής προπονητών ιππασίας από την γενική γραμματεία αθλητισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που απηύθυνε χαιρετισμό και ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Κώστας Αλλαγιάννης, ο βουλευτής ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και στελέχη της ΓΓΑ.

Ακόμη, η ΕΟΙ, βράβευσε τους αθλητές που τίμησαν το εθνόσημο με την συμμετοχή και προσφορά τους στην εθνική ομάδα, τους αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων στην Υπερπήδηση Εμποδίων, την Ιππική Δεξιοτεχνία και την Ιππική Αντοχή, τους πρωταθλητές 2019 στα τρία ιππικά αθλήματα, τους πρωταθλητές και πολυνίκες ομίλους και τους διακριθέντες αθλητές και σωματεία στο τουρνουά ανάπτυξης. Ακόμη απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους 28 νέους προπονητές της σχολής προπονητών που ολοκληρώθηκε την περσινή χρονιά και διπλώματα στους νέους σχεδιαστές διαδρομών.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης για άλλη μία χρονιά έκανε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΙ, Γιώργος Δημαράς, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τυχερή αναδείχθηκε η Μυρτώ Εξακουστού, η οποία και έλαβε το γούρι του οίκου Λαλαούνη.

Φωτογραφίες: Photobit & Βασίλης Κουτρουμάνος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη