Κοινωνία

Τιμή στους μαθητές που ….τιμούν το Κιλκίς από τον Ιωάννη Ανδριανό

Με τις επιδόσεις και το ήθος τους τιμούν τον τόπο, και ως ελάχιστη ηθική αμοιβή η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς διοργάνωσε εκδήλωση γιά να τους τιμήσει και δημοσίως, και μάλιστα παρουσια του υφυπουργού πολιτισμού αρμοδίου γιά τον αθλητισμό Ιωάννου Ανδριανού.
Ο λόγος γιά την «χρυσή» τριάδα κλασικού αθλητισμού του λυκείου Καμπάνη Κυριάκο Ζώτο, Δήμητρα Ζώτο και Αλέξη Προδανά και γιά πολυμελή ομάδα μαθητών του δευτέρου γυμνασίου Κιλκίς, υπεύθυνη γιά την οικολογική και εκδοτική δραστηριότητα του σχολείου τους.
IMG_5160Οι τρεις πρώτοι βραβεύθηκαν γιά τις λαμπρές διαρκίσεις τους στον κλασικού αθλητισμό της παγκόσμιας «Γυμνασιάδας» της Βραζιλίας, με τον Κυριάκο Ζώτο παγκόσμιο πρωταθλητή μαθητών στην δισκοβολία, την Δήμητρα Ζώτου τέταρτη στην σφυροβολία και τον Αλέξη Προδανά έκτο στην ίδια κατηγορία.
Η ομάδα του δευτέρου γυμνασίου Κιλκίς βραβεύθηκε γιά την πανελλήνια διάκρισή του ως οικολογικού σχολείου συν …την βράβευσή του σε πανελλήνιο διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας.
Η εκδήλωση, της οποίας η διοργάνωση υπήρξε υποδειγματική από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διά των αρμοδίων υπηρεσιών της, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.1.14, στην αίθουσα τελετών της διεύθυνσης.
Οπως αναφέρθηκε, παρέστη, με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψής του γιά εξέταση θεμάτων της αρμοδιότητάς του, ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος γιά τον αθλητισμό Ιωάννης Ανδριανός, ο οποίος και απένειμε τα τιμητικά έπαθλα στην «χρυσή» τριάδα του λυκείου Καμπάνη, ενώ το αντίστοιχο στον προπονητή τους, καθηγητή φυσικής αγωγής στο ίδιο λύκειο και επί εικοσιπενταετία «στυλοβάτη» του αθλητισμού της περιοχής Γιάννη Χρίστογλου απένειμε η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.
Τέλος, τα τιμητικά έπαθλα στους μαθητές της οικολογικής και εκδοτικής ομάδας του δευτέρου γυμνασίου Κιλκίς και στον διευθυντή του σχολείου Ευάγγελο Αραμπατζή απένειμε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

IMG_5170«Σφαιρική καλλιέργεια»
Εκφράζοντας το πνεύμα της εκδήλωσης αλλά και «αποκωδικοποιώντας» το μήνυμα, που στέλνουν παραδείγματα της μαθητιώσας νεολαίας σαν αυτά των βραβευθέντων, στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γεώργιος Κωνσταντινίδης προλόγισε την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Η εκπαίδευση ως δυναμική κοινωνική λειτουργία στοχεύει στη δημιουργία του Ανθρώπου πολίτη με τις αξίες, τις απαιτούμενες δεξιότητες, τις γνώσεις, και τα πρότυπα, που θα του επιτρέψουν να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.
Από τους βασικούς στόχους κάθε σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος είναι η ανάδειξη της στενής διασύνδεσης της παιδείας με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και όχι η μονοδιάστατη παροχή γνώσεων. Επιπροσθέτως, ο σκοπός της φυσικής αγωγής είναι επίσης συσχετισμένος με τους στόχους της εκπαίδευσης και το εκάστοτε πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αυτή η σύνδεση της παιδείας με τον αθλητισμό συμβάλλει στην σφαιρική καλλιέργεια της προσωπικότητας του μαθητή, διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, δημιουργώντας θετικές προτάσεις και στάσεις ζωής, πλάθει πρότυπα συμπεριφοράς για τους μαθητές και τις μαθήτριες με βάση την διαχρονική και πανανθρώπινη ολυμπιακή αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» και παράγει πολιτισμό.

IMG_5177«Διέξοδος γιά δημιουργικές δυνάμεις»
Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν αποτελεί μόνο αξία και στάση ζωής για τους νέους, είναι διέξοδος για τις δημιουργικές δυνάμεις που κάθε νέος διαθέτει και που ο αθλητισμός βοηθά να αναδειχθούν με τον πιο θετικό τρόπο. Μεταδίδει με ένα μοναδικό τρόπο το μήνυμα για προσήλωση στους στόχους και συλλογική προσπάθεια, που είναι τόσο σημαντικό στις μέρες μας με την παρούσα οικονομική κρίση και την ταυτόχρονη κρίση αξιών, προτύπων και ιδανικών. Με τα αγωνίσματα οι νέοι «οπλίζονται» με θάρρος, καρτερία, διδάσκονται αυτοπειθαρχία, διώχνουν τα συναισθήματα κατωτερότητας, αποκτούν πίστη στις δυνάμεις τους, αγωνιστικό πνεύμα, αισιοδοξία και ελπίδα.
Φωτεινά παραδείγματα αποτελούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και μαθητές μας στο λύκειο Καμπάνη, Κυριάκος Ζώτος, Αλέξιος Προδανάς και Δήμητρα Ζώτου, που βραβεύουμε σήμερα. Τέτοιες διακρίσεις μας κάνουν όλους υπερήφανους και τους συγχαίρω θερμά για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Τους εύχομαι καλή πρόοδο, πάντα επιτυχίες και νίκες τόσο στον αθλητικό στίβο όσο και στον στίβο της ζωής
Θέλω να συγχαρώ και τους καθηγητές αυτών των παιδιών, για τη σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλουν, προκειμένου να τα βοηθήσουν να ξεχωρίσουν, να τους δώσουν το κίνητρο της άθλησης, της συμμετοχής και της διεκδίκησης της νίκης.
Η παγκόσμια διάκρισή τους τιμά και προάγει το νομό Κιλκίς βάζοντας παράλληλα πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας για την νέα γενιά και τον Αθλητισμό μας.
IMG_5228Συγχαίρουμε επίσης και είμαστε υπερήφανοι και για τους μαθητές του δευτέρου γυμνασίου Κιλκίς που κατέκτησαν την τέταρτη σημαία, ως οικολογικό σχολείο, των διεθνών βραβείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και βραβεύτηκαν επίσης στον πρώτο διαγωνισμό σχολικών εφημερίδων που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία».
Ως διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια καταβάλλεται στον τομέα του αθλητισμού και των καινοτόμων δράσεων των σχολείων μας. Προσπαθούμε να πετύχουμε στην υποχρέωσή μας για παροχή αθλητικής αγωγής και καλλιέργεια αθλητικής παιδείας μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και των αξιών, που πρεσβεύει ο αθλητισμός».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα