Ελλάδα

Βουλγαρία: Μετέφεραν τα εμβόλια με φορτηγά για λουκάνικα

Σάλος στη Βουλγαρία, όπου τα εμβόλια μεταφέρθηκαν στη Φιλιππούπολη σε φορτηγό για λουκάνικα και αποθηκεύτηκαν σε ψυγείο 40ετίας

Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στην Βουλγαρία, όπου τα εμβόλια διανεμήθηκαν στα κατά τόπους κέντρα σήμερα, Σάββατο, με τα βλέμματα να στρέφονται στην Φιλιππούπολη, όπου οι δόσεις του εμβολίου έφτασαν σε ένα φορτηγό εταιρείας με λουκάνικα!

Όπως αναφέρει το news247, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν αντιδράσεις, ιδιαίτερα υπό το γεγονός ότι στην Φιλιππούπολη για την παραλαβή των εμβολίων βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, όσο και ο υπουργός Υγείας Κονσταντίν Ανγκέλοφ.

Γρήγορα, οι φωτογραφίες με το φορτηγό κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον κόσμο να σχολιάζει ειρωνικά και σε πολλές περιπτώσεις με φαντασία.

Οι εκπλήξεις όμως που περίμεναν τον Μπορίσοφ στην Φιλιππούπολη δεν σταματούν εκεί. Λίγο αργότερα, εισερχόμενος σε ένα από τα κέντρα, ανακάλυψε ότι τα εμβόλια πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα ψυγείο ZIL, κατασκευασμένο την δεκαετία του ’60 στην Σοβιετική Ένωση.

Οι επιστήμονες που ήταν παρόντες εξήγησαν στον Μπορίσοφ, το ψυγείο λειτουργεί μία χαρά, και καθώς τα εμβόλια αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά Μέσα, αυτός ήταν και ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αρχές για την μεταφορά με το φορτηγό των λουκάνικων!

Αντίθετα στην Ελλάδα με ένα Mercedes τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα

Ανέλπιστα μεγάλη δημοσιότητα πήρε το επαγγελματικό της Mercedes-Benz, με τις εικόνες του με τα πρώτα εμβόλια να κάνουν το γύρο του κόσμου…

Τα πρώτα 9.700 εμβόλια παρέλαβε η Ελλάδα, όπως και όλες πρωτεύουσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία πρώτη συμβολική κίνηση, πριν ξεκινήσουν οι τριαξονικές νταλίκες με τις μεγάλες ποσότητες των εμβολίων.

Τα πλάνα με τα συγκεκριμένα οχήματα να περνάνε τα σύνορα των χωρών έχουν έναν πρωταγωνιστή -εκτός βεβαίως του εμβολίου για την COVID-19, τo Mercedes-Benz Sprinter, που είναι το βασικό όχημα που χρησιμοποιεί κυρίως η πολωνική μεταφορική εταιρεία SL Express που επιλέχθηκε από την ΕΕ για να μεταφέρει αυτές τις πρώτες δόσεις.

Αυτό φέρει στο σασί του το ειδικό ψυγείο, που καλύπτει τις προδιαγραφές ψύξης που απαιτεί το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα