Κοινωνία

Τρίτοι πανελληνιονίκες στον «Αρχιμήδη» οι Φ.Βουζίνας και Γ.Τσικαλάς

Δύο σημαντικές γιά τον νομό Κιλκίς διακρίσεις επεφύλαξε φέτος ο κορυφαίος θεσμικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Αρχιμήδης».
Ετσι, συνεχίζοντας μιάν αξιομνημόνευτη τοπική παράδοση, σε σχέση με το επίπεδο του διαγωνισμού και το μέγεθος της συμμετοχής σ’ αυτόν, οι Κιλκισιώτες μαθητές Φοίβος-Γεώργιος Βουζίνας του πρώτου γυμνασίου Κιλκίς, πρώην στέλεχος της σκακιστικής ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς και τώρα του Άρη Θεσσαλονίκης, και Γεώργιος Τσικαλάς του λυκείου Χέρσου διακρίθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό, αποσπάσαντες το τρίτο βραβείο σ’ αυτόν.
Είχαν προηγηθεί οι διαδοχικές επιτυχίες τους στις δύο προηγούμενες διαβαθμίσεις του διαγωνισμού (σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας) με τις επωνυμίες «Θαλής» και «Ευκλείδης».
Το τρίτο βραβείο «ανοίγει» και στους δύο τον «δρόμο» της συμμετοχής στην εθνική ομάδα μαθηματικών, η οποία θα λάβει φέτος μέρος στην 31η βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα, στην 55η διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα και στην 18η βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα νέων.
Γιά την εν λόγω συμμετοχή οι Βουζίνας και Τσικαλάς θα υποβληθούν σε μία ειδική δοκιμασία επιλέκτων.
Την επιτυχία των δύο μαθητών εξαίρει με ανακοίνωσή της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς απονέμοντας δημόσιο έπαινο τόσο σ’ αυτούς όσο και στα σχολεία τους.
Συγχαρητήριο
“Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν».
Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων.
Όμηρος Ιλιάδα, Ζ 208
Η διευθύντρια, ο σύλλογος εκπαιδευτικών και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Κιλκίς συγχαίρουμε εγκαρδίως τον μαθητή μας, της γ’ γυμνασίου, Φοίβο Βουζίνα του Αντωνίου και της Διαμαντούλας, ο οποίος μετά από την επιτυχία του στους προκριματικούς διαγωνισμούς μαθηματικών «ΘΑΛΗ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗ», έλαβε μέρος στον τελικό πανελλήνιο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» όπου και κατέλαβε την 3η θέση.
Ο εν λόγω μαθητής συμμετέχει πλέον στην εθνική ομάδα μαθηματικών και θα λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Ως σχολική κοινότητα αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που είναι μαθητής του σχολείου μας και του ευχόμαστε να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή της γνώσης που επέλεξε…. Εύγε παιδί μου σε σένα και την οικογένειά σου….. Η προσπάθειά σου αυτή γεννά ελπίδα στους καιρούς που ζούμε. Εις ανώτερα λοιπόν …

Περισσότερα
Δείτε ακόμα