Γενικά

Πήγαν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο, προκάλεσαν …κυκλοφοριακό «έμφραγμα»!

Κυκλοφοριακό …«έμφραγμα» προκλήθηκε την Τετάρτη 11.3.20 στην «καρδιά» του Κιλκίς και συγκεκριμένα στην αρχή της Μητροπολίτου Φωτίου από το ΚΤΕΛ μέχρι το σημείο λίγο μετά το ταχυδρομείο!

Αιτία η διεύλευση δύο μεγάλων όσο και δυσκίνητων φορτηγών διεθνών μεταφορών από την Βουλγαρία, που στάθμευσαν εκεί, προκειμένου οι οδηγοί τους να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο γιά παράβαση που τους επιβλήθηκε.

Ακριβώς, όμως, λόγω του όγκου των οχημάτων, σε συνδυασμό με την στενότητα του δρόμου, το μικρό διάστημα στάθμευσης προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και …αγανάκτηση.

Προφανώς οι Βούλγαροι οδηγοί έχοντας ενημερωθεί γιά την υποχρέωσή τους να πληρώσουν το πρόστιμο στο ταχυδρομείο (επειδή τους είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες) μετέβησαν εκεί με τα οχήματά τους επειδή κάποιος ή κάποιοι τους υπέδειξαν την διαδρομή χωρίς να τους διευκρινήσουν τα ισχύοντα με τους περιορισμούς στην εντός πόλεως κίνηση βαρέων οχημάτων.

Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο επανειλημμένες προτάσεις από διάφορες πλευρές γιά πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων στο κέντρο της πόλης, δημιουργία χώρων εξυπηρέτησης των οδητών τους σε σημεία εκτός αστικού ιστού και προώθηση του ευρισκομένου ακόμη …«στα χαρτιά» έργου της κατασκευής της …κανονικής περιφερειακής οδού στην βόρεια πλευρά του λόφου Αγίου Γεωργίου από τα σφαγεία μέχρι την διασταύρωση 21ης Ιουνίου – οδού προς Αργυρούπολη.

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» μετρά σ’ αυτό το θέμα αναφορές …ως ουκ έστιν αριθμός!

Η τελευταία υπενθύμιση του θέματος προήλθε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς Λάζαρο Παζαρτζικλή ο οποίος μάλιστα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 9.3.20, πρότεινε πλήρη απαγόρευση της διέλευσης φορτητών διεθνών μεταφορών επί της 21ης Ιουνίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]