Γενικά

Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Φέρτε από το Κιλκίς… την 71 Α/Μ ταξιαρχία”!

Γιά όλες τις “ασθένειες” της Καστοριάς υπάρχει “πανάκεια”, γιά όλα τα προβλήματά της η … μία “λύση”.

Και το όνομα αυτής … 71 Α/Μ ταξιαρχία “Πόντος”!

“Ηχεί παράταιρα”, αλλά διατυπώθηκε από επίσημα χείλη!

Έτσι, σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, Kastoria Fm 9.15 και στην εκπομπή Άσπρο και Μαύρο του Γιάννη Τομόπουλου μίλησε ο βουλευτής Κστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την μετεγκατάσταση του εδρεύοντος στην Νέα Σάντα επιλέκτου σχηματισμού στον νομό του, υποστηρίζοντας ότι “τούτη την ώρα μόνον αυτό μπορεί να κρατήσει “ζωντανή” την Καστοριά”!

Και όπως δήλωσε, υπέβαλε το σχετικό αίτημα στον …πρωθυπουργό, με “ατράνταχτα επιχειρήματα”. Ενώ σε αυτήν την …“ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας” κάλεσε σε “συστοίχιση” όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου”!

Το θέμα θα μπορούσε, ως χαρακτηριστική …φαιδρότητα, να “περάσει στο ντούκου”.

Ωστόσο, υπάρχουν και τρεις παράμετροι, γιά τις οποίες κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θέτει εύλογα ερωτήματα:

− Είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να μην γνωρίζει το αντικείμενο και την αποστολή επιλέκτων σχηματισμών διεθνών προδιαγραφών σαν την 71 Α/Μ ταξιαρχία “Πόντος”,λόγω των οποίων η επιλογἠ της έδρας σχετίζεται με αποκλειστικώς και μόνον στρατηγικά, τακτικά και επιχειρησιακά κριτήρια, και όχι αντίστοιχα …μικρής τοπικής οικονομίας; (Εξ ου και η επιλογή της Νέας Σάντας, και όχι του Κιλκίς ή άλλης περιοχής του νομού, ωςέδρας του συγκεκριμένου σχηματισμού).

− Είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να ισχυρίζεται δημοσίως (στην επίμαχη συνέντευξη), ότι διατύπωσε το προαναφερθέν αίτημα …κατ’ ευθείαν στον πρωθυπουργό, και μάλιστα μέσω …SMS, ως να είναι …“κολλητός” του, άρα του δίνει το δικαίωμα να παρακάμπτει …όλη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

− Σε μία τόσο δύσκολη γιά όλη την χώρα και όλο τον κόσμο συγκυρία, είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να αναζητεί “λύσεις” γιά προβλήματα του τόπου του, ως να είναι ο μόνος με τέτοια, ενώ γιά όλους τους άλλους (π.χ. το Κιλκίς) …“δεν τρέχει τίποτε”;

Σε κάθε περίπτωση, βοηθώ τον τόπο μου δεν σημαίνει “γράφω εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μου” και προκαλώ άλλους.

Γι’ αυτό, πέραν της φαιδράς πλευράς του θέματος, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Κιλκίς καλό θα ήταν να “συστοιχιθούν” αν χρειασθεί, σε μία πάγια αμείλικτη αντιμετώπιση κάθε …“φαεινής” ιδέας και πρότασης, που προκαλεί τον τόπο μας, αποστομώνοντας τον κάθε “εμπνευστή” και “κόβοντας τον βήχα του”.

Προς το παρόν αξἰζει μνημονεύσεως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, ο πρώτος αυτοδιοικητικός παράγων, στου οποίου την αντίληψη υπέπεσε η επίμαχη συνέντευξη του βουλευτή Καστοριάς, προκαλώντας ανάλογη αντίδρασή του.

Ακούστε την συνέντευξη του βουλευτή Κστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, Kastoria Fm 9.15 και στην εκπομπή Άσπρο και Μαύρο του Γιάννη Τομόπουλου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα