Μ. Βορίδης στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς :«Η ΝΔ δίνει «μάχη» αξιών»
«Η κρίση, την οποία δημιούργησαν άλλοι δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά πρωτίστως κρίση αξιών, και σήμερα η ΝΔ δίνει «μάχη» αξιών με κορυφαίες αυτές του έθνους και της ελευθερίας, καλούμενη για άλλη μια φορά να ανορθώσει τον τόπο απο τα «ερείπια» τα οποία προκάλεσαν οι ιδέες και η πολιτική άλλων. Στο ανώτερω συνοψίζονται οι αναφορές του υπουργού υγείας Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης που διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή (ΝΟΔΕ) Κιλκίς της ΝΔ με την ευκαιρία της τεσσαρακοστής επετείου της ίδρυσης του κόμματος η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28.11.14 στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» του Κιλκίς. Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την ΝΔ ως συνέχεια της πολιτικής παράδοσης που ξεκίνησε στις αρχές του αιώνα με διανοητές των εθνικών αξιών όπως οι Ίων Δραγούμης και Περικλής Γιαννόπουλος και συνεχισθηκε κληρονομικώ τω τρόπω με το Λαικό Κόμμα, τον Εθνικό «Συναγερμό» και την ΕΡΕ. « Στο διάβα της Ιστορίας» είπε ο κ. Βορίδης, «μπορεί να άλλαξαν κατα καιρούς τα εξωτερικά γνωρίσματα της παράταξης, δεν άλλαξαν, όμως οι αξίες τις οποίες αυτή πρεσβεύει με κορυφαίες τις αξίες του έθνους και της ελευθερίας. Αξίες τις οποίες μονίμως θέτει υπο αμφισβήτησιν η μαρξιστική Αριστερά, απαξιώνοντας την εθνική ταυτότητα μας υποστηρίζοντας την θέση του διαχωρισμού του Κράτους-Εκκλησίας, ζητώντας να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά κείμενα και σύμβολα απο τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους υποβαθμίζοντας την γλώσσα μας κ.α.»
«Οι είκοσι..για το σύνολο»
Εν συνέχεια, ο υπουργός υγείας ανέβασε τους τόνους της κριτικής του στην Αριστερά εστιάζοντας την στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει: «Πως εννοεί η Αριστερά της έννοιες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Με κατάργηση δομών, θεσμών και αξιών που δεν ενθαρύνουν την συγκεντρωτική λειτουργία, ώστε να καθιερωθεί ένα πρότυπο συγκεντρωτικής διοίκησης σαν την λαική Δημοκρατία, σε όλους τους χώρους με είκοσι ανθρώπους να αποφασίζουν για το σύνολο των ανθρώπων του κάθε κλάδου και τομέα, ερήμην αυτών». Ανέφερε δε ως πρόσφατο παράδειγμα έμπρακτης εφαρμογής αυτής της ασύδοτης εξουσίας το παράδειγμα της κατάληψης πανεπιστημιακών γραφείων και αιθουσών απο φοιτητές και άλλους πανεπιστημιακούς, με την ακραία συμπεριφορά. « Η «ελευθερία» τόνισε, είναι εντεταγμένη στο κράτος δικαίου, έχει κανόνες αρχές και δικαιώματα προβλέπει τις ατομικές ελευθερίες, προσφέρει την δυνατότητα επιλογών και προβολής θέσεων. Όλα αυτά απειλούνται απο την στιγμή που κάποιοι εξαγγέλλουν επιστροφή στον πιο σκληρό κρατισμό».
«Σύγκρουση αξιών και ιδεών»
Κατόπιν, το κυβερνητικό στέλεχος προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος να δίνουν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των προαναφερθείσων αξιών: «Πράγματι υπάρχουν πολλά προβλήματα οικονομικής φύσης και χαρακτήρα, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φορολογία, γενικότερη οικονομική και αγροτική πολιτική. Δεν πρέπει, όμως να ξεχνάμε και να παρακάμπτουμε το ότι συγχρόνως συνεχίζεται η διαχρονική σύγκρουση αξιών και ιδεών. Όλοι εμείς είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μεγάλο ταξίδι υπεράσπισης των αξιών, ιδεών και ιδεωδών , με «άξονα» το έθνος και την ελευθερία». Προέτρεψε, επίσης τους νεοδημοκράτες να απαλλαγούν απο τις ενοχές, που «καλλιέργησε» επι δεκαετίες η Αριστερά με την ηγεμονική παρουσία της στους χώρους του πνεύματος , του πολιτισμού, του Τύπου, του συνδικαλισμού, των καλλιτεχνών κλπ, παρα την ήττα της στο πεδίο της μάχης, «βγαίνοντας και απο πάνω» ενώ θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενη».
«Εμείς και οι άλλοι»
Όσον αφορά στην οικονομική κρίση ο κ. Βορίδης την επέρριψε στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ιδίως δε των τελευταίων χρόνων η οποία πολιτική, όπως είπε, «κάθε φορά κατέστρεφε ό,τι έκτιζε με κόπο η ΝΔ»: «Εν όψει των εκλογών του 2009 ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε τριετές «πάγωμα» μισθών και προσλήψεων στο Δημόσιο. Η άλλη πλευρά έσπευσε να τον… «κατασπαράξει» με τον επικοινωνιακό μηχανισμό της, ενώ αντιπαρέθεσε την εκλογική θεση του «λεφτά υπάρχουν». Στο σημείο αυτό ο υπουργός υγείας άφησε «αιχμές» και στο εκλογικό σώμα: «Εμείς προτείναμε μικρή «θυσία» για να διατηρήσουμε σε εκείνη την συγκυρία τα περισσότερα. Η τότε πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε, στο πλαίσιο του απολύτως σεβαστού δημοκρατικού δικαιώματος της, την άλλη πλευρά. Και εφτά μήνες μετά βρεθήκαμε…στο Καστελλόριζο και στην αρχή των «μνημονίων». Το θέμα σήμερα είναι, ότι αυτοί, που ψήφισαν τότε «λεφτά υπάρχουν» δυσαρεστήθηκαν απο την επακολουθήσασα πολιτική και μετακινήθηκαν μαζικώς στο ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα έφτασαν στο σημείο να μέμφονται εμάς οι οποίοι προσπαθούμε να μαζέψουμε αυτά, που δημιούργησε η δική τους πολιτική. Ο κ. Βορίδης απέδωσε στους «δεολογικούς μηχανισμούς» της Αριστεράς, που σήμερα προωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ» την ακύρωση πολλών ορθολογικών μεταρρυθμίσεων στο παρελθόν, παραπέμποντας στην περίπτωση αυτών που επιχείρησε το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος «είχε προειδοποιήσει απο τότε για τις δραματικές συνέπειες του αλόγιστου δανεισμού. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της υγείας: «Θέλουν τα πάντα δωρεάν για τον λαό. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Όταν όμως τους ρωτάς, απο που θα καλυφθούν οι δαπάνες, αυτοί, μαθημένοι απο το προηγούμενο καθεστώς της αλόγιστης σπατάλης με ξένα λεφτά… «εξανίστανται».
«Δεν υπήρξαμε ένθνος…δημοσίων υπαλλήλων»
Και ο υπουργός υγείας κατέληξε ως εξής:
«Ο κόσμος ζητεί στην παρούσα συγκυρία τρία πράγματα:Δουλειά, ελάφρυνσνη φόρων, ανάκτηση εισοδημάτων. Για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων έχουν «πέσει» σήμερα στο τραπέζι δύο προτάσεις-προγράμματα. Η μια είναι του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει κρατισμό σε όλα και η άλλη της ΝΔ που υποστηρίζει ενίσχυση παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, αυτάρκεια σε όλα τα προιόντα και υπηρεσίες, στήριξη των εξαγωγών και διαμόρφωση προυποθέσεων ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Απο την μία οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που αποθαρρύνουν τους επενδυτές και οδηγούν στην έξοδο των κεφαλαίων απο την χώρα και απο την άλλη οι εξαγγελίες της ΝΔ που σταθεροποιούν την πορεία εξόδου απο την κρίση. Επαφίεται λοιπόν σε εμάς η διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Απο αρχαιότατων χρόνων οι Έλληνες ήμασταν γεωργοί, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, εργάτες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, ναυτικοί , υπερασπιστές αξιών, μαχητές στον πόλεμο και την ειρήνη. Δεν υπήρξαμε ποτέ έθνος…δημοσίων υπαλλήλων . Αυτή ήταν η πορεία του έθνους μας και αυτήν εμείς θα ακολουθήσουμε απαρεγκλίτως».
Η εκδήλωση
Η εκδήλωση στην οποία η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη ενώ πραγματοποιήθηκε σε υποτονική ατμόσφαιρα ξεκίνησε με προβολή εξάλεπτου ντοκυμανταίρ με στιγμιότυπα απο χαρακτηριστικούς σταθμούς της πορείας του κόμματος απο ιδρύσεως του έως σήμερα. Επίσης μνημονέυθηκαν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι της ΝΟΔΕ/ΝΔ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του προέδρου της ΝΟΔΕ/ΝΔ Τριανταφύλλου Πέτρογλου, του μεγαλύτερου σε ηλικία σήμερα άλλοτε διατελέσαντος προέδρου της ΝΟΔΕ και επιφανούς κομματικού στελέχους Ξενοφώντος Στεργιάδη, του προέδρου της ΤΟ Κιλκίς της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνο Τσαβδαρίδη, του υφυπουργού παιδείας και βουλευτή Κιλκίς Γεωργίου Γεωργαντά και του βουλευτή Χαλκιδικής Ευθυμίου Καρανάσιου. Οι ανωτέρω τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής:
– Η ίδρυση της ΝΔ υπήρξε αναγκαιότητα της εποχής ενώ σήμερα εγγυάται την ανόρθωση και ανάκαμψη της χώρας και την αποκατάστασή της «εικόνας» και του κύρους της.
– Η ΝΔ όπως έστησε τότε στον τόπο την καλυτερη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ αυτός έτσι και σήμερα θα του δώσει νέα ώθηση νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά του και οδηγώντας τον στην πραγματική ανάπτυξη και ευημερία.
– Η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ ακολουθούν τον δρόμο της εναντίωσης στις δυνάμεις του χθές, της παρακμής και της αντίδρασης που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
– Η παράταξη της ΝΔ είναι αυτή που πάντα έλεγε και λέγει την αλήθεια στον λαό αυτή που έκανε για την χώρα και τον λαό επιλογές που θα δικαιωθούν, αυτή που εργάζεται σκληρά και με συνέπεια για το καλύτερο μέλλον του τόπου και στην προσπάθειά της χρειάζονται ολοι και πρέπει να συστρατευθούν όλοι. Την εκδήλωση συντόνισε το στέλεχος του κόμματος Αναστασία Ιωακειμίδου.