Γενικά

«Πράσινο φώς» για την βόρεια περιφερειακή οδό του Κιλκίς με συναίνεση του στρατού

Ο Στρατός συναινεί στην παραχώρηση του απαιτούμενου τμήματος της έκτασης του στρατοπέδου Καμπάνη, και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά όσον αφορά σε εν ενέργεια στρατόπεδο, με μοναδικό «αντάλλαγμα» την αποκατάσταση της περίφραξης του απο τον δήμο Κιλκίς. Η Πολιτεία συμφωνεί με την σκοπιμότητα και χρησιμότητα του έργου και εγκρίνει την κατασκευή, ενεργοποιώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες, αρχής γενομένης της ανωτέρω παραχωρήσεως.

Έτσι, περίπου τέσσερεις δεκαετίες απο τότε που προτοτέθηκε ως θέμα, « ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή της βόρειας περιφερειακής οδού του Κιλκίς, με αρχή την περιοχή των σφαγείων και τέρμα την αντίστοιχη της διασταύρωσης προς Αργυρούπολης, που σημαίνει πλήρη παράκαμψη της πόλης του Κιλκίς μέσω της ευρύτερης περιοχής βορειοδυτικώς και βορείως του λόφου Αγίου Γεωργίου. Η δρομολόγηση του έργου προκαλεί ικανοποίηση στην κοινωνία του Κιλκίς, καθώς, έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, με την κατασκευή αυτής της βόρειας περιφερειακής οδού, αναμένεται, αν δεν λυθούν εντελώς, να ελαχιστοποιήθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η πόλη, και μάλιστα τα κατα καιρούς ξυμμένα.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣΦυσικά, υφίστανται, στον κόσμο η λογική επιφυλακτικότητα έως την «χειροπιαστή» υλοποίηση της προοπτικής της κατασκευής του δρόμου, δεδομένων των προηγουμένων με διαφορές άλλες εξαγγελίες της Πολιτείας, που είτε δεν υλοποιήθηκαν τους υπολείφθηκε των προσδοκιών, που αυτές κατα καιρούς δημιούργησαν. Πάντως τόσο ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, που ανακίνησε το θέμα και προέβη στις ανάλογες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία, μεταφέροντας το σχετικό αίτημα του δήμου Κιλκίς, όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, που μετά την ανάλογη ενημέρωση του απο τον κ. Γεωργαντά αναμένεται να καταθέσει και επισήμως προς το υπουργέιο εθνικής άμυνας το αίτημα για την παραχώρηση του απαιτούμενου τμήματος της έκτασης του στρατοπέδου. Καμπάνη, εξέφρασαν την βεβαιότητα για σύντομη ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης, η οποία απαιτείται για τον εν συνεχεία άμεση δρομολόγηση της κατασκευής του δρόμου. Για το θέμα το πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργαντά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
« Ο βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς συναντήθηκε στις 4/7/14 στην Αθήνα με τον υπουργό εθνικής άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφέρει ο βουλευτής αίτημα του δήμου Κιλκίς για την παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης από το στρατόπεδο Καμπάνη προκειμένου να διέλθει ο σχεδιαζόμενος περιφερειακός δρόμος βορείως του λόφου Αγίου Γεωργίου.
Της συνάντησης αυτής είχε προηγηθεί συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη ο οποίος είχε επισυνάψει στον βουλευτή την μεγάλη χρησιμότητα ενός τέτοιου έργου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και συγχρόνως είχε ζητήσει την συνδρομή του για την παραχώρηση της έκτασης που ανήκει στο υπουργείο εθνικής άμυνας.
Ο υπουργός μετά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων του βουλευτή αποδέχθηκε καταρχήν την σκοπιμότητα και χρησιμότητα του έργου και τον παρέπεμψε στην αρμόδια υπηρεσία με την εντολή να προχωρήσει άμεσα η ικανοποίηση του αιτήματος και μάλιστα χωρίς την παροχή ανταλλαγμάτων αλλά με μόνη υποχρέωση του δήμου για την αποκατάσταση της περίφραξης του στρατοπέδου.
Μετά την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ο κ. Σισμανίδης και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η κατάθεση επίσημου αιτήματος προς το υπουργείο εθνικής άμυνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα