Πολιτισμός

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς: Αθρόα συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κιλκίς αυτό το καλοκαίρι επανήλθε με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων βασισμένο στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας. Με πάνω από είκοσι δράσεις ολόκληρο το καλοκαίρι, κατατάσσεται στις πρώτες πανελλαδικά. Οι δράσεις υλοποιούνται από εθελοντές, όπου μετά από πρόσκληση της βιβλιοθήκης το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να συνεισφέρουν ως εμψυχωτές των δράσεων ήταν μεγάλο. Τα παιδιά γέμισαν τις δράσεις και η βιβλιοθήκη μας αλλά και το Πάρκο Κήπου γέμισε με φωνές και παιχνίδια.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που υλοποιούνται στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς κάνοντας κλικ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]