Πολιτισμός

Γαστρονομική ταυτότητα διαμορφώνει η Γουμένισσα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25.1.19, στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Πίττα με τίτλο «Γαστρονομικές κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί».

Την εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας να αποκτήσει γαστρονομική ταυτότητα η περιοχή της Γουμένισσας, διοργάνωσε ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Γουμένισσας, σε συνεργασία με το τμήμα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας Σίνδου του Αλεξανδρείου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τον δήμο Παιονίας, το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Κιλκίς και την «Αναπτυξιακή Κιλκίς» ΑΕ.

Μίλησαν ο καθηγητής τουρισμού και πρώην κοινοτάρχης Λιβαδίων Φώτης Κιλιπίρης, ο καθηγητής γαστρονομίας Γεώργιος Παλησίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Π.Κ.Μ. Μιχαλία Καραμισάκη, η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά,η επιχειρηματίας και οινοποιός Χλόη Χατζηβαρύτη και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας γάλακτος και τυροκομικών «Λύκας» ΙΚΕ Γιώργος Λύκας.

«Ως συνέχεια της προσπάθειας αυτής θα διοργανωθούν στο μέλλον δράσεις που αφορούν στην γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής όπως σεμινάρια εκπαίδευσης επιχειρηματιών, φεστιβάλ τροφίμων κλπ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]