Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση ‘’Εν λευκώ’’ της Κιλκισιώτισσας λογοτέχνιδας Ελένης Ελευθεριάδου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής

Ο Δήμος Κιλκίς συστήνει στους πολίτες και στους φίλους του βιβλίου τη νεαρή Κιλκισιώτισσα συγγραφέα Ελένη Ελευθεριάδου και παρουσιάζει την πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα ‘’Εν λευκώ’’.

Πρόκειται για αισθηματικό μυθιστόρημα με φόντο την πόλη του Κιλκίς και εκφράζει τη θέληση της λογοτέχνιδας να ταξιδέψει τους αναγνώστες εκεί όπου όλα τα χρώματα στροβιλίζονται αδιάκοπα και δημιουργούν το πολύχρωμο λευκό της ευτυχίας.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Το ‘’Εν Λευκώ’’ εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις ‘’Πηγή’’ τον Νοέμβριο του 2022 και κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση.

Βιογραφικό

Η Ελένη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1992 στο Κιλκίς όπου ζει ως σήμερα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. γιατί πάντοτε λάτρευε τον κόσμο που ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό του ΟΣΕ όπου εργάζεται ως σταθμάρχης κυκλοφορίας του πιο ρομαντικού, κατά τη γνώμη της, μεταφορικού μέσου

Η μεγάλη αγάπη που της εμφύσησε η οικογένειά της για τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας και ειδικότερα του Εύξεινου Πόντου, λόγω καταγωγής, την οδήγησε να δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά σωματεία του τόπου ως χορευτικό και ως διοικητικό τους μέλος.

Όταν έγραψε το πρώτο της ποίημα στην ηλικία των 9 ετών συνειδητοποίησε ότι η ψυχή της είναι φτιαγμένη από λέξεις. Σκόρπιες, συνειρμικές λέξεις που όταν μπουν σε μια σειρά και γραφτούν, κάνουν την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά και της δημιουργούν το πιο όμορφο συναίσθημα. Αυτό της ευτυχίας!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα