«Εν Λευκώ» Ελένης Ελευθεριάδου (μυθιστόρημα)

Προτάσεις /

Πού μπορεί να οδηγήσει ένα «λευκό» ψέμμα δύο ανθρώπους, που τους ένωσε η μοίρα;

Ισμήνη και Πάρης, δύο νέοι που ήρθαν σε επαφή εξαιτίας μιάς μοιραίας, κατάλευκης ημέρας, χαμένης βαθιά μέσα στην παιδική τους ηλικία. Οι συνέπειες εκείνης της ημέρας οδηγούν στο να συγκροτηθεί ένα δίχτυ στο οποίο βρίσκονται και οι δύο, ως ενήλικες πια, εγκλωβισμένοι σε ένα λευκό ψέμα το οποίο δεν επέλεξαν οι ίδιοι να υφάνουν…

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το συνειδητοποιούν; Και πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η ανακάλυψη;

Στο νέο αισθηματικό μυθιστόρημα της Ελένης Ελευθεριάδου με τίτλο “Εν Λευκώ” γινόμαστε μάρτυρες μιας συναρπαστικής ιστορίας έρωτα και προδοσίας, με επίκεντρο την πόλη του Κιλκίς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Πηγή» και θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του:

https://www.pigi.gr/product/vivlio-aisthimatiko-mithistorima-en-leuko-ekdoseis-pigi/

Προσεχώς και σ’ όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

 

Κείμενο από το οπισθόφυλλο

Πάρης

Η ζωή µου στην Θεσσαλονίκη… ένα µπλεγµένο κουβάρι. Προσπαθώ να το ξετυλίξω, µα το πληγωµένο διαβολάκι µέσα µου θυµώνει µε όλα. Ανέκαθεν µε ένοιαζε µόνο ο εαυτός µου. Μέχρι που γνώρισα εκείνη και βρήκα τρόπο να πετύχω τον στόχο µου. Όµως, έκανα λάθος. Γιατί εκείνη είναι η σωστή απόχρωση στις λευκές νύχτες, που µε στοιχειώνουν. Μόνο για εκείνη αξίζει να θέλω τα πάντα.

Ισμήνη

Με συντροφιά την µουσική και τα βιβλία, έµαθα να ζω στο µικρό Κιλκίς µε αυτά που δεν µπορώ να έχω. Το κακοποιηµένο, γεµάτο σηµάδια σώµα µου αντικατοπτρίζει τη θρυµµατισµένη ψυχή µου που µάχεται απλώς για να επιβιώσει. Μέχρι που γνώρισα εκείνον, και το βίαιο παρελθόν µου δεν έχει πλέον σηµασία. Γιατί εκείνος χρωµατίζει την ζωή µου µε το υπέρλαµπρο λευκό του απόλυτου.

Μια κατάλευκη ηµέρα του 1995, ένα αυτοκινητιστικό δυστύχηµα ενώνει τους δρόµους δύο οικογενειών. Είκοσι τρία χρόνια αργότερα και οι ζωές όσων επέζησαν έχουν προχωρήσει παράλληλα ή τουλάχιστον έτσι νοµίζουν. Ένα προξενιό µεταξύ του Πάρη και της Ισµήνης έρχεται ως εξιλέωση της οικογένειας που προκάλεσε το ατύχηµα. Και ενώ ο γάµος τους ξεκινά µε την προϋπόθεση να είναι λευκός, οι δυο τους συγκατοικούν στο Κιλκίς και αµέσως αντιλαµβάνονται την αµοιβαία ερωτική έλξη τους. Λευκά ψέμµατα και ένοχα µυστικά έρχονται στο φως. Οι ζωές όλων εκτροχιάζονται. Ο χρόνος κυλάει. Η δύναµη της θέλησης αναδύεται στην καλύτερη µορφή της. Ο λευκός καµβάς της ζωής τους αλλάζει οπτική γωνία και παίρνει αυτή που του δίνουν οι ίδιοι.

Το πρώτο αισθηµατικό µυθιστόρηµα µε φόντο την πόλη του Κιλκίς υπόσχεται να σας «ταξιδέψε»ι εκεί όπου όλα τα χρώµατα στροβιλίζονται αδιάκοπα και δηµιουργούν το πολύχρωµο λευκό της ευτυχίας. Δικότι σε τούτο τον κόσµο, «εν λευκώ» είναι ντυµένη η ζωή.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ελένη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1992 στο Κιλκίς, όπου ζη έως σήµερα. Αποφοίτησε από το παιδαγωγικό τµήµα δηµοτικής εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γιατί πάντοτε λάτρευε τον κόσµο, που ξεδιπλώνεται µέσα από τα µάτια των παιδιών.

Όµως τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναµικό του Οργανισµού Σιδηροδρόµων Ελλάδος (ΟΣΕ) και εργάζεται ως σταθµάρχης κυκλοφορίας του, κατά την γνώµη της, ροµαντικότερου µεταφορικού µέσου.

Η µεγάλη αγάπη, που της εµφύσησε η οικογένειά της για τις παραδόσεις και τα ήθη-έθιµα της Ελλάδας, και ειδικότερα του Ευξείνου Πόντου λόγω καταγωγής, την οδήγησε να δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά σωµατεία του τόπου της, ως χορευτικό και διοικητικό µέλος (Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», πρότυπη καλλιτεχνική ομάδα Χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη).

Λατρεύει τα ταξίδια, τον διαγωνισµό της «Γιουροβίζιον» και το φαγητό, καθώς πιστεύει, ότι η ζωή είναι µικρή γιά δίαιτες. Όταν έγραψε το πρώτο της ποίηµα, στην ηλικία των 9 ετών, είχε συνειδητοποιήσει, ότι η ψυχή της είναι φτιαγµένη από λέξεις.

Σκόρπιες συνειρµικές λέξεις, που, όταν µπουν σε µία σειρά και γραφτούν, κάνουν την καρδιά της να χτυπά δυνατά και της δηµιουργούν το πιό όµορφο συναίσθηµα, αυτό της ευτυχίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα