Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο «Νηρέα» για ενήλικους

Το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας περιφερειακής ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων-γονέων με θέμα «Αλλάζοντας σε έναν κόσμο που αλλάζει». Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«Τις περισσότερες φορές μια αλλαγή έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα συναισθήματα των ανθρώπων. Ακόμη και όταν η αλλαγή έχει στόχο να επιφέρει βελτιώσεις σε κάποιον τομέα, μπορεί συχνά να αποδειχθεί τραυματική. Οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν και για να περάσουν μέσα από τα διάφορα στάδια συναισθηματικής προσαρμογής. Ακόμη και το άτομο που παίρνει την πρωτοβουλία για κάποια αλλαγή είναι δυνατόν να βιώσει τα δυσάρεστα συναισθήματα που συχνά συνοδεύουν αυτήν την αλλαγή.
Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν περισσότερο την αλλαγή, τις αντιδράσεις τους και τα συναισθήματά τους απέναντι σε αυτήν, ώστε να μπορούν να την διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ή γονιό, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ιδιότητας που θέλει να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό του αλλά και να επικοινωνήσει και να μοιραστεί και με άλλα άτομα αυτή την εμπειρία.
Το εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια δέκα ωρών, ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη από 18:00 έως 20:00 στον χώρο του κέντρου πρόληψης, Βυζαντίου 10 Κιλκίς. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 12, 19 και 26 Νοεμβρίου και 3 και 10 Δεκεμβρίου 2014. Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η, Ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνη του «Νηρέα» Έφη Τζούρα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) και στο e-mail [email protected] έως την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα