Πολιτισμός

Επιτυχές το βιωματικό εργαστήριο ΚΠΕ Κιλκίς-γραφείου UNICEF Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 26.11.19 στο 3ο γυμνάσιο Κιλκίς το βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο που συνδιοργάνωσαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κιλκίς και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Κιλκίς.

Θέμα του σεμιναρίου ήταν «Η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας, η κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση και η πολυγλωσσία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το σεμινάριο-εργαστήριο παρακολούθησαν περίπου τριάντα εκπαιδευτικοί, που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο ή/και με διαφορετικό επίπεδο στη γλώσσα του σχολείου, με σκοπό την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη τους με θεωρητική και βιωματική επιμόρφωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς Κ. Αθανασόπουλος.

Σε όλες και όλους που συμμετείχαν δόθηκε αντίτυπο από το νέο εκπαιδευτικό υλικό της UNICEF «Φτου και βγαίνω!».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τους διοργανωτές εκδόθηκε και η ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τους συμβούλους εκπαίδευσης Γ. Σιμόπουλο και Π. Γάτση, την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, την ΕΛΜΕ Κιλκίς και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γ. Ξενέλη καθώς και τον διευθυντή του 3ου γυμνασίου Κιλκίς Ι. Λιναρδάκη, για την άψογη συνεργασία. Επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας στους συναδέλφους που αμέσως μετά το διδακτικό τους ωράριο παρακολούθησαν, με ιδιαίτερη προσοχή και συμμετοχή, το σεμινάριο-εργαστήριο οκτώ διδακτικών ωρών».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη