Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο καθηγητών γιά ενίσχυση της συνεργασίας

Ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το 1ο γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών και της επαγγελματικής τους ανάπτυξης διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Τεχνικές εφαρμογής για μια δημοκρατική τάξη».

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, βιώνοντάς οι ίδιοι από την θέση του μαθητευόμενου, οργανωμένοι σε ομάδες και μέσα από τη συμμετοχή τους σε βασικές ομαδοσυνεργατικές τεχνικές:
• Την γραμμή έκφρασης γνώμης (opinion line) για τη δημιουργία βασικών ομάδων,
• Τις συνεντεύξεις σε ζεύγη (interview in pairs),
• Την τυχαία ανάληψη ρόλου εντός των βασικών ομάδων
• Την τεχνική της συλλογικής συρραφής της γνώσης (jiigsaw),
• Την περιστροφική γραφή (written group rotation και
• Την εργασία στρόγγυλης τραπέζης (round table).

Το εργαστήριο περιλαμβάνει και δραστηριότητα ανατροφοδότησης (ατομική, ομαδική και ολομέλειας), ενώ ολοκληρώνεται με συζήτηση αναστοχασμού. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσαρμόσουν τις συγκεκριμένες τεχνικές και στα διδακτικά τους αντικείμενα.
Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30.9.15 στο 1ο γυμνάσιο Κιλκίς, το διάστημα 2-4μμ, με εισηγήτρια την Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου, MSc πληροφορικής ΠΕ-19, επιμορφώτρια του προγράμματος «Πεσταλότσι» του συμβουλίου της Ευρώπης.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο email του Σ.Σ.Ν. : [email protected] ή να επικοινωνήσουν με την Σωτηρία Καρολίδου στο τηλ. 23410 29194 ή στο 6947326463.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα