Γενικά

Βιωματικά σεμινάρια από το δίκτυο πρόληψης και προαγωγής υγείας ΠΚΜ

Η διεύθυνση δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας, ως μέλος του δικτύου πρόληψης και προαγωγής της υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε, ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής στα βιωματικά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας του δικτύου πρόληψης και προαγωγής της υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ορίζεται πλέον η 31η Ιανουαρίου 2020.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«Στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου πρόληψης και προαγωγής της υγείας η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικά σεμινάρια με θέμα:

“Παιδική επιθετικότητα, ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς και ο ρόλος της οικογένειας».

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τα μέλη του δικτύου με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.

Στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο διοικητήριο (Ανδρέα Παπανδρέου 3, Κιλκίς).

Συντονίστριες των σεμιναρίων θα είναι η ψυχολόγος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, Βασιλική Μπογιατζάκη και η κοινωνική λειτουργός Ελένη Κωνσταντινίδου.

Η διάρκεια τους θα είναι 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε πρωινές ώρες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την έναρξη του σεμιναρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση συμμετοχής χορηγείται από την διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας (τμήμα κοινωνικής μέριμνας), καθώς και από την ιστοσελίδα της οεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Κιλκίς ή Π.Ε Κιλκίς και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ). Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail:

[email protected] και [email protected] , στο φαξ: 23410-79728 & 23410-79724 ή κατατίθεται στην υπηρεσία (τμήμα κοινωνικής μέριμνας, ισόγειο, Ανδρέα Παπανδρέου 3, τηλέφωνα επικοινωνίας: 23413 – 53602, 604 και 23413 -50182).

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη