Κοινωνία

Με βιωματικά-ενημερωτικά εργαστήρια γιόρτασε το 5ο ΔΣ Κιλκίς την «Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου»

Με το σύνθημα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε για 13η χρονιά η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. Η πρώτη ήταν στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου «SafeBorders» και το πρόγραμμα «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 «ανέλαβε τα ηνία» το πανευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών κέντρων ενημέρωσης & επαγρύπνησης (INSAFE), και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις εκατό!

Από το 2014, η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε.
Στον εορτασμό συμμετέσχε το πέμπτο δημοτικό σχολείο Κιλκίς από το οποίο εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Στο σχολείο μας υλοποιήσαμε βιωματικά – ενημερωτικά εργαστήρια για όλη τη σχολική κοινότητα με υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης στο μάθημα της πληροφορικής, αλλά και υλικό που μας παρείχε το «saferinternet.gr» όπου είμαστε «πρεσβευτές» τα τελευταία τρια χρόνια. Κάθε τμήμα διέθεσε μια σχολική ώρα για να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των μαθητών της έκτης τάξης. Επίσης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες, μιας και η εκδήλωση ήταν διαδραστική. Τέλος, για την αξιολόγηση της δράσης οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, ενώ παράχθηκε και σχετικό υλικό.
Η όλη εκδήλωση είναι μέρος της ερευνητικής εργασίας που υλοποιούμε για το περιφερειακό θεματικό δίκτυο ασφάλεια στο διαδίκτυο και ο τίτλος της είναι «Το διαδίκτυο στην υπηρεσία του ανθρώπου». Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα