Θα ακολουθήσουν τους Λάκωνες

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Σε μαζικό κύμα αγωγών κατά των υπουργείων αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων έχουν προχωρήσει οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας, καθώς εξακολουθούν, όπως εκτός των άλλων, και οι Κιλκισιώτες συνάδελφοί τους να παραμένουν απλήρωτες οι προβλεπόμενες επιδοτήσεις από το 2012.

Μία κίνηση, γιά την οποία υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο συμφωνία να προχωρήσουν και οι Κιλκισιώτες βιοκαλλιεργητές που μαζί με τους Λάκωνες συναδέλφους τους είναι από τους μεγαλύτερους σε αριθμό σε εθνικό επίπεδο, αλλά εν τέλει δεν έχουν ακόμη προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ας όψεται και η περίοδος της σποράς, που διανύουμε και η οποία καθυστερεί απ’ ό,τι πληροφορούμεθα από μέρους τους την συλλογή των σχετικών υπογραφών από την νομικό στην οποία έχουν αναθέσει την υπόθεση.
Βεβαίως, σε δύο-τρεις ημέρες η περίοδος της σποράς τελειώνει και σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε ανάλογη κίνηση και από μέρους των τοπικών βιοκαλλιεργητών, που καταβολή επιδοτήσεων «ακούν» και καταβολή δεν «βλέπουν».

«Ελεήστε τον αόμματο», που θα έλεγε και ο αείμνηστος Μίμης Φωτόπουλος στην ταινία «Κάλπικη λίρα», αν και στην παρούσα φάση πιό σωστό θα ήταν «Ελεήστε τον …βιοκαλλιεργητή».

Περισσότερα

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα