Αθλητισμός

Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο ΓΑΣΚ (20-16) εκτός έδρας επί του Δούκα

Έναν ακόμη “κρίκο” στην πολύ μακρά “αλυσίδα” των σημαντικών επιτυχιών της προσέθεσε η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς, με την εκτός έδρας νίκη της επί της αντίστοιχης του ΑΣΕ Δούκα, με 20-16, στην “εμφύλια σύγκρουση” της φάσης των “32” του πανευρωπαϊκου κυπέλλου Διεκδίκησης ή Τσάλλεντ Καπ.Έναν ακόμη “κρίκο” στην πολύ μακρά “αλυσίδα” των σημαντικών επιτυχιών της προσέθεσε η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς, με την εκτός έδρας νίκη της επί της αντίστοιχης του ΑΣΕ Δούκα, με 20-16, στην “εμφύλια σύγκρουση” της φάσης των “32” του πανευρωπαϊκου κυπέλλου Διεκδίκησης ή Τσάλλεντ Καπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ΓΑΣΚ έκανε το πρώτο «βήμα» πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης. Ως γνωστόν ο ΓΑΣΚ κλήθηκε απο την ευρωπαική χειροσφαιρική ομοσπονδία να αντικαταστήσει ομάδα που απέσυρε την συμμετοχή της καθως παρά το γεγονός ότι απουσίασε επο τριετία απο πανευρωπαικές διοργανώσεις η αξιολόγησή του απο την παρουσία του επι δεκατέσσερες περιόδους εκ των οποίων οι δεκατρείς συνεχείς είναι τέτοια , που του έδινε αυτό το δικαίωμα, όπως και την δυνατότητα πρόκρισης χωρίς αγώνα στον δεύτερο γύρο κάτι που καταδικαίωσε το μέγεθος του συλλόγου του Κιλκίς για το ελληνικό χειρόσφαιρο. Ωστόσο αυτό το πρώτο «βήμα» χρειάζεται το δεύτερο και καθοριστικότερο που σημαίνει ότι στον επαναληπτικό αγώνα του προσεχούς Σαββάτου 29.11.14 στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, ο ΓΑΣΚ ξεκινά…απο την αρχή ως να μην υπάρξει ο πρώτος αγώνας, διότι μόνον έτσι μπορεί να διεκδικήσει απο θέσεως ισχύος και να διασφαλίσει την σημαντική για νομικούς λόγους και κυρίως λόγους για την πρόκριση στους 16. Είναι δε αυτονόητο ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπολογίσει και σε έναν…όγδοο παίκτη που δνε είναι άλλος απο τον φίλαθλο κόσμο του. Ο αγώνας αυτός θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής της μνήμης των πολιούχων Κιλκίς Α. Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Με ασίγαστο πάθος

Στην συνάντηση του Σαββάτου 22.11 στο ΔΑΙΣ Αθηνών ο ΓΑΣΚ ξεκίνησε αποφασισμένος να τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όλοι οι παίκτες του ξεχίλιζαν απο πάθος και πίστη στην επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού. Το πάθος αυτό «μεταφράσθηκε» σε άμυνα… «για σεμινάριο» σταθερή απο αξιόλογη μέχρι υψηλά επίπεδα απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, περιορισμό ασκόπων κινήσεων αλλά και λαθών και υπολογισμένες τελικώς προσπάθειες με αξιοσημείωτη επίδοση αποτελεσματικότητας.

ΔΟΥΚΑΣ ΓΑΣΚΕίναι χαρακτηριστικό, ότι στο ημίχρονο η ομάδα του Κιλκίς δέχθηκε μόνον… έξι τέρματα (9-6), ενώ στην επανάληψη διατήρησε το προβάδισμα με μεγαλύτερη άνεση από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει και τις εκδηλώσεις των φίλων της αθηναικής ομάδας, σε μια αποδεδειγμένα “καυτή” έδρα τα τελευταία χρόνια.
Και δεν υπάρχει παίχτης του ΓΑΣΚ που να μην έδωσε “και την ψυχή” του και να μην είχε ουσιαστική συμβολή στην σπουδαία νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 0-0, 1-0, 3-3, 4-5, 5-7, 6-8 (ημχ.), 7-9, 8-12, 9-14, 10-16, 12-19, 16-20

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Ακάλεστος 1, Τζανιδάκης, Συγγάρης, Μωραϊτης, Ηλιόπουλος 3, Μπραουδάκης Δ., Κάλλης, Μισαηλίδης 3, Ντούνης 3, Μπάγιος 2, Ζιβούλοβιτς, Αραπακόπουλος 1, Λάγιος, Μπραουδάκης Ν. 2, Κουμαραδέλης 1.

ΓΑΣ Κιλκίς (Γιάννης Λαζαρίδης): Κοτανίδης, Δούγιας 4, Γιαβασίδης 3, Λασκάκης 2, Δεληγιάννης 1, Δημάκης 5, Μαυρόπουλος, Παπαδόπουλος 2, Σισμανίδης 1, Μέγκας 1, Σαλαβασίδης 1, Γρηγοριάδης, Κοβλακάς, Μπαλάσκας.

Παρατηρητής: Καπλάνης (Κύπρος), Διαιτητές: Γκεράετς- Γκεράετς (Ολλανδία)

Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 1/2-0/0.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα