Κοινωνία

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν στον νομό τα Άγια Θεοφάνεια παρά το τσουχτερό κρύο (Βίντεο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον νομό, με «επίκεντρο» και φέτος την λίμνη Δοϊράνη και τον ποταμό Αξιό παρά τον δυνατό αέρα που έπνεε με χειμωνιάτικη ηλιοφάνεια, δεν εμπόδισε τους τολμηρούς βουτηχτές να ριχθούν στα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στην Δοϊράνη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα του μουσείου λίμνης Δοϊράνης, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ.

Γιά την ανάδυση του Τιμίου Σταυρού βούτηξαν δύο νέοι της περιοχής, και αυτός, που τον έπιασε πρώτος, ήταν ο Σταύρος Τρούπης παρουσία του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς Γ.Γεωργαντά, της βουλεύτριας Ε.Αγαθοπούλου, του αντιπερειφερειάρχη Α.Βεργίδη και του δημάρχου Κιλκίς Δ.Κυριακίδη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο δήμο Παιονίας.
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης παρακολούθησε την λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Γουμένισσας την οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος. Στην συνέχεια ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στην κεντρική κρήνη πλατείας Θ. Ζελέγκου στην Γουμένισσα.

Στις τελετές για τον εορτασμό των Θεοφανείων το παρόν τους έδωσαν ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, η βουλευτής Κιλκίς κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο διοικητής της 33ης Μ/Κ ΤΑΞ Πολυκάστρου, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πιστοί πολίτες.

Όσον αφορά στον Αξιό, η ίδια τελετή πραγματοποιήθηκε στο μέσον της γέφυρας του ποταμού, που συνδέει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου.

Γιά την ανάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δροσάτο βούτηξαν έξι νέοι, και ο πρώτος που τον έπιασε ήταν ο Μιχάλης Τσιραμπίδης

Στον ιερό ναό Κοιμησεως Θεοτόκου Πεδινού Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμου των υδάτων στο συντριβάνι που βρίσκεται στον προαύλιο xώρο του ιερού ναού

Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο ποτάμι που περνά μέσα από το Παλαιό Γυναικόκαστρο

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]