Αντίδραση Σ.Καζαντζίδη, Λ.Παζαρτζικλή και Λ.Αναστασιάδου στην προοπτική απογύμνωσης από το Στρατό
Τα περί μετεγκαταστάσεως το πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) εξακολουθούν να πλανώνται στο «στερέωμα» των φημών, χωρίς να διαψεύδονται.
Το θέμα μιάς άλλης μετεγκατάστασης στρατιωτικού συγκροτήματος από τον νομό σε άλλη περιοχή, και συγκεκριμένα της 71 Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος», παραμένει «ανοικτό», από την στιγμή που επίσημη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής αμύνης το θεωρεί μη υφιστάμενο …«επί του παρόντος».
Παρ’ όλα αυτά οι τοπικοί άρχοντες … «το σκέφτονται ακόμη», όσον αφορά σε μία γενική κινητοποίηση αντίδρασης στην προοπτική, να υποστεί το Κιλκίς πλήρη στρατιωτική «απογύμνωση», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην «μικρή» οικονομία του και την κοινωνική ζωή του!
Η τάση αυτή καταδείχθηκε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 2.7.20.
Στο θέμα αναφέρθηκε πρώτος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, ζητώντας την από πλευράς δημοτικού συμβουλίου και δήμου σύνταξη και αποστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής αμύνης επιστολής γιά το ΠΚΕΕΥΕ και προτρέποντας και τις δύο πλευρές «να έχουν τον νου τους», σε ό,τι αφορά στην 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος».
Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής προειδοποίησε, ότι «θα βρεθούμε προ τετελεσμένων τόσο με το ΠΚΕΕΥΕ όσο και με την 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος»». Ζήτησε δε να οργανωθούν από τώρα αντιδράσεις με συνεργασία και συντονισμό όλων των μαζικών φορέων του Κιλκίς. «Οφείλουμε να αναλάβουμε πολιτική ευθύνη και πρωτοβουλίες όλοι μαζί, ώστε η αντίθεση να είναι ενιαία και ισχυρή στο πλαίσιο ενός αρραγούς κοινωνικού «μετώπου» απέναντι σ’ αυτήν την συντελούμενη αδικία στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Παζαρτζικλής.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου, με υπενθύμιση του σημαντικού κονδυλίου (600.000 ευρώ), που δαπανήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’00 γιά την κατασκευή των εγκαταστάσεων του ΠΚΕΕΥΕ στο στρατόπεδο Παπαθεοφίλου της Κρηστώνης, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν τότε ως έργο «πολύ πριν την εποχή του», όπως τόνισε.
«Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδου, «να «πέφτουν» στον νομό εκατομμύρια γιά έργα στέγασης μεταναστών χωρίς όφελος γιά τους δύο δήμους, και συγχρόνως να απομακρύνονται από αυτόν σημαντικά στρατιωτικά συγκροτήματα, από τα οποία ο τόπος μόνον οφέλη αποκομίζει».
Την συμφωνία του σε έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το ΠΚΕΕΥΕ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης. Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δήλωσε, ότι υπήρξε μία …πρώτη επαφή με τους μαζικούς φορείς, «με σκοπό τον συντονισμό των αντιδράσεων στις αναφορές σε απομάκρυνση στρατιωτικών συγκροτημάτων από το Κιλκίς».
Που σημαίνει, ότι οι τοπικοί άρχοντες βρίσκονται ακόμη ….στο «θα».