Γενικά

Aνδρέας Βεργίδης: «Σήμερα οφείλουμε να διατηρούμε αρραγή την ενότητα του Έθνους»

Επ’ ευκαιρία της 80ης επετείου της Εποποιίας του ΟΧΙ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας γιά το σθένος και την δύναμη ψυχής, που επέδειξε ο Ελληνισμός.

Τιμάμε σήμερα την ανδρεία, την υπερηφάνεια και τη φιλοπατρία του ελληνικού λαού. Τιμάμε εκείνους, που ηρωικώς αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό και πέτυχαν την πρώτη σημαντική νίκη, όταν η Ευρώπη, αιματοβαμμένη, ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου πολέμου και στέναζε κάτω από την μπότα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Τιμάμε το υπερήφανο ΟΧΙ, που αντέταξε ο ελληνικός λαός, ορθώνοντας το ανάστημά του, και γράφοντας το Έπος του ‘40.

Μία τέτοια ημέρα προσφέρεται στην σημερινή συγκυρία ιδιαιτέρως γιά περίσκεψη και προβληματισμό. Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο, διότι δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας.
Ο λόγος του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού έχει πλέον αποδειχθεί ιστορικώς ότι οδηγεί το ανθρώπινο γένος σε αδιανόητη βαρβαρότητα.

Τιμώντας με το μεγαλείο που τής αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα, ότι θα προστατεύσουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα.

Γι’ αυτό ακριβώς τιμάμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Όχι γιά να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά γιά να αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία γιά το μέλλον.

Το Έπος του 1940 μας δίδαξε την αξία της πίστης και αφοσίωσης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της Πατρίδας.

Σήμερα, οφείλουμε να διατηρούμε αρραγή την ενότητα του έθνους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα