Πολιτική

Α.Βεργίδης: “Δεν πρόκειται να δεχθούμε ποτέ κάθε παραχάραξη της Ιστορίας μας”

Εκδηλώσεις Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς την Κυριακή 18.10.20.

Επ’ ευκαιρία ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα και της θυσίας των Μακεδονομάχων, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

Σήμερα τιμάμε όλους εκείνους, που αγωνίσθηκαν γιά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, τους ήρωες που προσέφεραν τη ζωή τους στην διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Αγωνίστηκαν και «άνοιξαν τον δρόμο» γιά την ένωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα, με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Τους τιμάμε, τους σεβόμαστε και τους υποσχόμαστε, ότι θα διατηρήσουμε αυτά για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

Ο Mακεδονικός Aγώνας αποτελεί έναν ακόμη «κρίκο» στους αγώνες του λαού μας γιά ελευθερία και ανεξαρτησία. Χάρη στον Μακεδονικό Αγώνα διασώθηκε η ελληνική συνείδηση της Μακεδονίας. Οι Μακεδονομάχοι, με την ειλικρινή τους πίστη στα μεγάλα ιδανικά, αξιώθηκαν να υψωθούν ως την σφαίρα του μύθου και την πίστη τους αυτή τη σφράγισαν με το θάνατο τους.

Λίγοι, αλλά αποφασιστικοί, προσέφεραν στο έθνος πολλά και μεγάλα. Με την πνοή τους συνεπήραν όλους τους Έλληνες και δημιούργησαν την αναγκαία ομοψυχία και ομοθυμία, η οποία εκδηλώθηκε λαμπρά κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 ως κορυφαία φάση των αγώνων.

Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τους προγόνους μας και έχουμε χρέος να κρατούμε «ζωντανή» την θυσία τους, το ήθος και τις αξίες τους. Απέναντι τους οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη και την ευθύνη να σταθούμε και εμείς φρουροί της Πατρίδας μας, με το ίδιο θάρρος και την ίδια αυταπάρνηση που έδειξαν εκείνοι.

Μέσα από το ηθικό και εθνικό μεγαλείο του Μακεδονικού Αγώνα χαράχθηκε η Ιστορία του Ελληνισμού .
Η μνήμη των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα αποτελεί γιά εμάς «πηγή» έμπνευσης και διδαχής.

Δεν δεχόμαστε, και δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε, την βάναυση παραχάραξη της Ιστορίας και τον σφετερισμό της ιστορικής μας κληρονομιάς. Οι ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα απέδειξαν μέσα από την ιστορική διαδρομή τους ότι κρατούσαν πάντα ψηλά τη σημαία του Έθνους.

Η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους μας, ας είναι για όλους μας, ένα πολύτιμο δίδαγμα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.