Γενικά

Ανδρέας Βεργίδης: «Ανεπίτρεπτος κάθε εφησυχασμός γιά τον κορωνοϊό»

Έκκληση γιά πιστή και καθολική εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου νέου κορωνοϊού απευθύνει, εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, μετά την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη και στα Σέρρας.

Στηβν σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Βεργίδης αναφέρει τα εξής:

«Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σε συνδυασμό με την πίεση που δέχονται περιφερειακές ενότητες και δήμοι, καθιστά ακόμη πιό επιτακτική την ανάγκη πιστής και καθολικής εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Υπάρχουν όλο και περισσότερα σημεία με πολλά κρούσματα. Εναπόκειται σε όλους μας να αποκρούσουμε την πρωτόγνωρη αυτή επιδημιολογική επίθεση.

Κανένα μέτρο δεν θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση όλων.

Ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Πρέπει να περιορίσουμε την διασπορά του ιού.

Ένα άλλο στοιχείο, που μας υποχρεώνει σε μεγαλύτερη εγρήγορση είναι το γεγονός, ότι εργαζόμενοι, που διαμένουν στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, εργάζονται στις προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν περάσει στο επίπεδο τρία (3) αυξημένης επιτήρησης του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον νέο κορωνοϊό.

Αντιστοίχως, εργαζόμενοι που διαμένουν στις προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν περάσει στο ανωτέρω επίπεδο, εργάζονται στην ΠΕ Κιλκίς.

Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, γιά να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην περιοχή της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.
Είναι ώρα ευθύνης, ώρα υπεύθυνης στάσης, με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο θα είμαστε ασφαλείς.

Το “πέπλο” αβεβαιότητας, που «σκεπάζει» την καθημερινότητά μας, δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει και να μας «αφοπλίζει». Αν και η κόπωση από τα μέτρα είναι εμφανής, εν τούτοις είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στην «μάχη» αναχαίτισης της πανδημίας.

Ευρεία χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και πιστή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής είναι τα μόνα όπλα μας σε αυτή τη μάχη.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα