Κοινωνία

Εφαρμογή των μελετών αναπαλαίωσης της διατηρητέας παλαιάς νομαρχίας ζητεί ο σύλλογος περιπατητών Κιλκίς

Εφαρμογή των μελετών αναπαλαίωσης και βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου του διατηρητέου κτιρίου της παλαιάς νομαρχίας, που κτίσθηκε το 1896, ώστε, σε συνδυασμό με την επέκταση του παρακειμένου αρχαιολογικού μουσείου να αποτελέσει επισκέψιμο χώρο ζήτησε, υπενθυμίζοντας το θέμα, ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών Κιλκίς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του, την Κυριακή 22.1.23.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Ο πρόεδρος Χρήστος Ανδρεανίδης αναφέρθηκε στις ανασκαφικές δραστηριότητες Μορύλλου και Τράπεζας Καμπάνη-Πεδινού, όταν έκοψε το κομμάτι της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Με το κομμάτι του δασαρχείου Κιλκίς ευχήθηκε γιά την υλοποίηση των μελετών του δάσους Αγίου Γεωργίου και του μνημείου φύσης των Χιλίων Δένδρων.

Στο κομμάτι του πλανήτη αναφέρθηκε στα κροκοδείλια δάκρυα δήθεν ευαισθησίας και ενδιαφέροντος των πετρελαϊκών εταιριών στο Νταβός γιά την σωτηρία του πλανήτη, ενώ εντείνουν την εξόρυξη των ορυκτών καυσίμων για την καταστροφή του, καθώς επίσης γιά το τέλος της αποψίλωσης του «πνεύμονα πρασίνου» της Γης στον Αμαζόνιο.

Στον χορό που ακολούθησε υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και πολύ το κέφι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]