Πολιτισμός

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο σύλλογος Ποντίων Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς»

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Την Κυριακή 8.1.23 αποχαιρετήσαμε το 2022 και υποδεχθήκαμε το νέο έτος με την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στην καφετηρία-μπαρ «Επέστρεφε» της Γουμένισσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Χριστόφορου Λαζαρίδη.

Κατόπιν ο πατέρας Χρήστος Γραμματικός ευλόγησε τον πλακούντα και απηύθυνε ευχές και συμβουλές.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος και η αντιδήμαρχος Μαρία Παλάνη.

Παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παιονίας Γεώργιος Βασιλειάδης, ο τοπικός σύμβουλος Γουμένισσας Αναστάσιος Περπερίδης ως εκπρόσωπος της κοινότητας Γουμένισσας, ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Γουμένισσας Αθανάσιος Τραχανίδης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Επίσης, μέλη των διοικητικών συμβουλίων των πολιτιστικών συλλόγων Γουμένισσας “Άγιος Τρύφων” και “Οι Παίονες”, του πολιτιστικού συλλόγου Φανού Κιλκίς και του ορειβατικού συλλόγου περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ).

Σε όλους τους παρετρεθέντες, μαζί με το κομμάτι της βασιλόπιτας, προσφέρθηκε και μία παραδοσιακή συνταγή της ποντιακής κουζίνας, την οποία μας παραχώρησε η επί σειρά ετών φίλη και μέλος του συλλόγου Ελευθερία Κετσετζίδου.

Τυχερή για το νέο έτος αναδείχθηκε η Ευαγγελία Πρώιτση, στην οποία «έπεσε» το «φλουρί» και η οποία παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο από τον σύλλογο.

Η εκδήλωση “έκλεισε” με σύντομο χαιρετισμό η γραμματέας του συλλόγου Δέσποινα Λαζαρίδου η οποία ανακοίνωσε και τις επόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου.

«Ευχαριστούμε θερμότατα όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνδράμουν πάντα στο έργο του συλλόγου», τονίζεται στην ανακοίνωση, και ειδικότερα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Σάκη Αγγελοστογιάννη και την οικογένειά του, γιά την συνεργασία και την άψογη εξυπηρέτηση του κόσμου, και όλους τους χορηγούς μας, γιά τα δώρα που μας παραχώρησαν για την εκδήλωση».

Το επόμενο «ραντεβού» του συλλόγου είναι για τις 11 το πρωί της Κυριακής 29.1.23 στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας, με την επίσης καθιερωμένη Γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών προς τιμή του έργου των Τριών Ιεραρχών, όπου και θα βραβευθούν οι αριστεύσαντες αποφοιτήσαντες από το δημοτικό το γυμνάσιο και το λύκειο και οι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απόφοιτοι του λυκείου Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]