Αρθρογραφία

Ολυμπιακός Πολυκάστρου – Η ομάδα των τίτλων

Διακρίνονται όρθιοι: 1 Βασίλης Γ. Γεωργιάδης(Βόϊντοφ), 2 Ιωακείμ Ι. Γιακουμάκος(Κίμος), 3 Αλέξανδρος Π. Βασιλειάδης(ο οποίος είχε τραγικό τέλος που αναλύουμε σε παλαιότερο κείμενο), 4 Αθανάσιος Ι. Καπνόπουλος(παράγων της ομάδος και επι χρόνια γραμματέας της κοινότητας), 5 Επαμεινώνδας Κοσμίδης (Νώντας), 6 Γεώργιος Λ. Σταυρόπουλος, 7 Δικαίος Φ. Βασιλειάδης(παλαιός ποδοσφαιριστής και γραμματεας της κοινότητας Λιμνοτόπου σήμερα 93 ετών) , 8 Κωνσταντίνος Κατίδης (Κόκιας).

Καθήμενοι: 9 Θεόδωρος Π. Παπαδάκης, 10 Χρυσόστομος Τζανίδης , 11 Δημήτρης Ι.Τυφούδης(Τουκαρίκας), 12 Νικόλαος Ι. Τυφούδης (ο αρχηγός της ομάδας) 13 Λάκης Ζαφείρης (2ος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών είχε την φροντίδα των Βρετανικών Κοιμητηρίων ) 14 Κωνσταντίνος Μπουσμπούκης (μαζί με τον Χρ. Τζανίδη και τον Κυριάκο Φάκα ήταν τα 3 παλικάρια του Λιμνοτόπου που έχυσαν πολύ ιδρώτα και έδωσαν επικές μάχες για την δόξα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου)

Ολυμπιακός Πολυκάστρου πρίν 65 χρόνια 

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50 του προηγούμενου αιώνα, όταν η ομάδα – θρύλος, ο Ολυμπιακός Πολυκάστρου, κατακτούσε κύπελλα και πρωταθλήματα στο νομό Κιλκίς.

Τα παιδιά – ποδοσφαιριστές ήταν όλα αγροτόπαιδα και απ τη δουλειά κατευθείαν στο γήπεδο εκεί στο κέντρο του Πολυκάστρου, απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα και τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος.

Σπουδαίες ομάδες – αντίπαλοι ήταν, ο Εθνικός Αξιούπολης, ο Άρης και το Παϊκο Γουμένισσας, ο Απόλλων Ευρωπού, ο Κεραυνός Ποντοηράκλειας ομάδες του σημερινού δήμου Παιονίας και απο την πλευρά του Κιλκίς οι τρείς ομάδες της πόλης, Άρης, ΆΕΚ και Μ. Αλέξανδρος, ακόμη αξιόλογες ομάδες ήταν η Δόξα Χέρσου, ο Μακεδονικός Δροσάτου, ο Άρης Αγ. Παντελεήμωνα και πολλές άλλες.

Η φωτογραφία είναι του 1957, πριν 65 χρόνια, από φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου με την ομάδα (στρατιωτική) του Γ΄Σώματος Στρατού και είναι από το αρχείο του Δικαίου Βασιλειάδη.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2001, στην εφημερίδα “Επίκαιρα” που εξέδιδε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Αθ. Γιαννακούλης.

Περισσότερα

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΖΑΝΙΑ (ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΕΣ – ΑΜΒΥΚΕΣ) ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ (Δραστηριότητα που σχεδόν χάθηκε)

Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο στη Γουμένισσα λειτουργούσαν πολλά καζάνια, οι γνωστοί αποστακτήρες ή άμβυκες, εγκαταστάσεις απόσταξης τσίπουρου. Τις φθινοπωρινές […]

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

«Πυρετοί μας πειράζουν, κύριε υποδιοικητά και δεν έχωμε κινίνο», ήσαν οι πρώτες λέξεις όταν μ’ είδαν στο χωρίο τους [Ποταμιά]. […]

Δείτε ακόμα